Κύριε διευθυντά,

Ακούγοντας τον πρώην Ζακύνθου και νυν Μητροπολίτη Δωδώνης Χρυσόστομο να δηλώνει «θα πρέπει να φτιαχτούν κρεμάλες από τη Βασιλίσσης Σοφίας ως τους Στύλους του Ολυμπίου Διός, ώστε να κρεμαστούν: ένας δεσπότης, ένας εισαγγελέας, ένας υπουργός, ένας μηχανικός, ένας εφοριακός, ένας πανεπιστημιακός, ένας από κάθε σινάφι και πέντε δημοσιογράφοι» αναλογίστηκα για άλλη μία φορά ότι αγάπη σαν της Εκκλησίας δεν βρίσκεις. Και αν, λίγες ώρες μετά, άκουσα τον κ. Χρυσόστομο να εξηγεί στον «Βήμα FM 99,5» ότι επρόκειτο για «σχήμα λόγου», εξακολουθώ να θεωρώ ότι τέτοια σχήματα λόγου δεν έχουν θέση στον λόγο ενός ιερωμένου.

Μετά τιμής

Πανδώρα

ΥΓ.: Οσο για το πληθωρικό «πέντε δημοσιογράφοι», ο κ. Χρυσόστομος εξήγησε, πάντα μέσα από τη συχνότητα του «Bήμα FM 99,5», ότι αφορά ποσοτικά κριτήρια. Θεωρεί δηλαδή ότι στην υπερήφανη πατρίδα μας διαθέτουμε περισσότερους διεφθαρμένους δημοσιογράφους από εφοριακούς και δικαστικούς; Ή απλώς βρήκε τη λύση στο πρόβλημα της ανεργίας που αντιμετωπίζει ο κλάδος;

* Κατά τα άλλα, προτιμήστε το… κοτόπουλο από το κόκκινο κρέας. Σύμφωνα με νέα έρευνα επιστημόνων του Χάρβαρντ, τα πουλερικά μειώνουν τον κίνδυνο εγκεφαλικού, ενώ τα βοοειδή τον αυξάνουν.

* Επίσης, όσο πιεσμένοι και αν νιώθετε από την καθημερινότητα, κάντε την πάπια. Και αυτό επιστήμονες το προτείνουν: μην τα βάζετε όλα μέσα σας, προσπαθήστε να δείτε και την ελαφριά πλευρά της ζωής. Δεν είναι εύκολο, το ξέρω…

* Φινάλε με την… κουφή είδηση της εβδομάδας: Η βρετανική ηλεκτρονική κριτική επιθεώρηση «Omnivore» καθιερώνει το «Hatchet Job of the Year Award», ελληνιστί «Βραβείο για το τσεκούρωμα της χρονιάς». Το οποίο θα απονέμεται στους κριτικούς λογοτεχνίας που έχουν γράψει το πιο δηκτικό (για να το πω ευγενικά) κείμενο.

* Ανάμεσα στους εφετινούς υποψηφίους ο βρετανός συγγραφέας και δημοσιογράφος Τζεφ Ντάιερ, ο οποίος έγραψε για το βραβευμένο με Booker μυθιστόρημα του Τζούλιαν Μπαρνς «Ενα κάποιο τέλος»: «Δεν είναι φριχτό. Απλώς είναι τόσο… μέτριο».