Η Λιβύη παραδίδει τους πεζοναύτες

Η Λιβύη σχεδιάζει να παραδώσει την Πέμπτη τους τρεις Ολλανδούς πεζοναύτες που κρατούνται από πολιτοφύλακες πιστούς στον Μουαμάρ Καντάφι, στην Ελλάδα και τη Μάλτα, δήλωσε ο γιος του Λίβυου ηγέτη Σαΐφ αλ-Ισλάμ.

«Σήμερα θα παραδώσουμε τους Ολλανδούς στρατιώτες στους Μαλτέζους και τους Έλληνες» δήλωσε σε συνέντευξή του.

Η κρατική τηλεόραση της Λιβύης έδειξε εικόνες των τριών Ολλανδών πεζοναυτών, δύο άνδρες και μία γυναίκα, που κρατούνται από πολιτοφύλακες πιστούς στον Μουαμάρ Καντάφι. Οι πεζοναύτες συνελήφθησαν στα τέλη Φεβρουαρίου, σε επιχείρηση απομάκρυνσης ξένων πολιτών κοντά στο λιμάνι της Σύρτης.

Μεταδόθηκαν επίσης εικόνες του ελικοπτέρου των πεζοναυτών, καθώς και οπλισμού, με την κρατική τηλεόραση να αναφέρει ότι εισήλθαν στον εναέριο χώρο της Λιβύης παραβιάζοντας το διεθνές δίκαιο.

«Τους είπαμε: μην έρθετε ξανά χωρίς την άδειά μας. Συλλάβαμε τους πρώτους στρατιώτες του ΝΑΤΟ, τους στέλνουμε πίσω σπίτι. Αλλά θα κρατήσουμε το ελικόπτερο» δήλωσε ο γιος του Μουαμάρ Καντάφι.

Το ελικόπτερο τύπου Lynx είχε απογειωθεί από την ολλανδική φρεγάτα MS Tromp, η οποία βρίσκεται στη Μεσόγειο, στα ανοικτά των λιβυκών ακτών.

Κόσμος
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Αναβολές και… private clubs Το τεράστιο ροζ, γεμάτο καθρέφτες, δωμάτιο στη βίλα «Ορτανσία», σκαρφαλωμένη στις ψηλότερες και πλέον θεαματικές οροσειρές της Εκάλης, ήταν... ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk