Παγκόσμια επιβράδυνση το 2011

Επιβράδυνση της διεθνούς οικονομίας προβλέπει για το 2011 η Παγκόσμια Τράπεζα, απορρίπτοντας ωστόσο το ενδεχόμενο διπλής ύφεσης. Οπως ανέφερε σε χθεσινές δηλώσεις του ο πρόεδρός της Ρόμπερτ Ζέλικ, οι επιδόσεις θα είναι θετικές και δεν προβλέπεται να επαναληφθεί διεθνώς η κρίση της περιόδου 2009-2009. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Παγκόσμιας Τράπεζας, το 2011 η διεθνής οικονομία θα αναπτυχθεί με 3,3%, από 3,5% εφέτος. Ο κ. Ζέλικ πρόσθεσε ότι οι ανεπτυγμένες οικονομίες εφέτος θα έχουν ρυθμό ανάπτυξης +2,5% και την επόμενη χρονιά +2,3%.

Παγκόσμια επιβράδυνση το 2011 | tovima.gr

Επιβράδυνση της διεθνούς οικονομίας προβλέπει για το 2011 η Παγκόσμια Τράπεζα, απορρίπτοντας ωστόσο το ενδεχόμενο διπλής ύφεσης. Οπως ανέφερε σε χθεσινές δηλώσεις του ο πρόεδρός της Ρόμπερτ Ζέλικ, οι επιδόσεις θα είναι θετικές και δεν προβλέπεται να επαναληφθεί διεθνώς η κρίση της περιόδου 2009-2009.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Παγκόσμιας Τράπεζας, το 2011 η διεθνής οικονομία θα αναπτυχθεί με 3,3%, από 3,5% εφέτος. Ο κ. Ζέλικ πρόσθεσε ότι οι ανεπτυγμένες οικονομίες εφέτος θα έχουν ρυθμό ανάπτυξης +2,5% και την επόμενη χρονιά +2,3%. Επισήμανε ότι η επιβράδυνση της ανάπτυξης θα πλήξει κυρίως τους αναπτυσσόμενους, δεδομένου ότι εφέτος αναπτύσσονται με ποσοστό 6,6%, όμως του χρόνου δεν θα ξεπεράσει το 6%. Συμπλήρωσε εξάλλου ότι από του χρόνου θα παρατηρηθεί αποκλιμάκωση του έντονου ρυθμού ανάπτυξης που τα τελευταία χρόνια γνώρισαν η Κίνα και η Ινδία.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Courchevel – Παρίσι – Ντουμπάι Παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Γαλλία με περισσότερα από 300.000 κρούσματα ημερησίως, σκέφτεται να «κατηφορίσει» από την Courchevel... ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk