Ετοιμος προς αναχώρηση ανιχνευτής

Τοποθετήθηκε χθες στη Γενεύη, σε ένα αεροσκάφος C-5 Galaxy της αμερικανικής πολεμικής αεροπορίας, ένα τεράστιο όργανο διαστημικής παρατήρησης. Το Αλφα Μαγνητικό Φασματόμετρο (ΑΜS) είναι ένας ανιχνευτής αντιύλης που κατασκευάστηκε στο CΕRΝ και κόστισε 2 δισ. δολάρια (1,58 δισ. ευρώ). Το προηγμένο και πανάκριβο όργανο μεταφέρεται στις ΗΠΑ για να εκτοξευτεί τον Φεβρουάριο του 2011 με την τελευταία αποστολή στην καριέρα των διαστημικών λεωφορείων. Ο ανιχνευτής, βάρους 8,5 …

ΓΕΝΕΥΗ Τοποθετήθηκε χθες στη Γενεύη, σε ένα αεροσκάφος C-5 Galaxy της αμερικανικής πολεμικής αεροπορίας, ένα τεράστιο όργανο διαστημικής παρατήρησης. Το Αλφα Μαγνητικό Φασματόμετρο (ΑΜS) είναι ένας ανιχνευτής αντιύλης που κατασκευάστηκε στο CΕRΝ και κόστισε 2 δισ. δολάρια (1,58 δισ. ευρώ).

Το προηγμένο και πανάκριβο όργανο μεταφέρεται στις ΗΠΑ για να εκτοξευτεί τον Φεβρουάριο του 2011 με την τελευταία αποστολή στην καριέρα των διαστημικών λεωφορείων.

Ο ανιχνευτής, βάρους 8,5 τόνων, θα εγκατασταθεί στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό όπου θα παραμείνει σε λειτουργία για 20 χρόνια. Τo ΑΜS είναι σχεδιασμένο να συλλέγει στοιχεία για την αντιύλη και τη μυστηριώδη σκοτεινή ύλη, η οποία μαζί με τη σκοτεινή ενέργεια αντιστοιχούν στο 95% του γνωστού Σύμπαντος.

Οι επιστήμονες ευελπιστούν ότι το μαγνητικό φασματόμετρο θα φωτίσει πολλά μυστηριώδη κοσμικά φαινόμενα και θα βοηθήσει τους επιστήμονες να βρουν απαντήσεις ακόμη και σε ζητήματα όπως το αν υπάρχει κάτι πέρα από τα όρια του δικού μας Σύμπαντος και τι μπορεί να είναι αυτό.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Science
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Courchevel – Παρίσι – Ντουμπάι Παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Γαλλία με περισσότερα από 300.000 κρούσματα ημερησίως, σκέφτεται να «κατηφορίσει» από την Courchevel... ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk