Σε κίνδυνο το εφάπαξ

Ταμείο δημοσίων υπαλλήλων«Έμφραγμα» από το κύμα μαζικής φυγής

Σε στάση πληρωμών δείχνει να οδεύει το Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων, καθώς, όπως επισημαίνει ο γενικός διευθυντής του ΤΠΔΥ, στην επόμενη τριετία δεν θα μπορεί να ανταποκτιθεί στην καταβολή του εφάπαξ. λόγω του μαζικού κύματος φυγής από το Δημόσιο.

Σε στάση πληρωμών δείχνει να οδεύει το Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων, καθώς, όπως επισημαίνει ο γενικός διευθυντής του ΤΠΔΥ, στην επόμενη τριετία δεν θα μπορεί να ανταποκτιθεί στην καταβολή του εφάπαξ λόγω του μαζικού κύματος φυγής από το Δημόσιο.

Σε δηλώσεις του στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» ο κ. Νίκος Καλάκος εκτιμά ότι την επόμενη τριετία το Ταμείο δεν θα μπορεί να καταβάλει το εφάπαξ, γιατί:

1) Το έλλειμμα του Ταμείου από 1 δισ. ευρώ που είναι σήμερα θα ανέλθει το 2014 στα 4 δισ. ευρώ. Παράλληλα, επέρχεται μείωση εσόδων στο Ταμείο από τα πρόσφατα οικονομικά μέτρα (περικοπές δώρων κ.ά.).

2) Σήμερα βρίσκονται σε εκκρεμότητα 20.000 αιτήσεις για καταβολή εφάπαξ και μέχρι το τέλος του έτους οι αιτήσεις θα ξεπεράσουν τις 35.000 (έναντι 11.000 το 2009), αφού οι καθηγητές αποχωρούν Αύγουστο και Οκτώβριο.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk