Χαμηλές οι προσφορές και στη δεύτερη δημοπρασία για τα Βoeing 737-400 της πρώην Ολυμπιακής

Μη ικανοποιητικές κρίνονται οι προσφορές για την πώληση επτά ιδιόκτητων Βoeing 737-400 της παλαιάς ΟΑ, που βγήκαν για δεύτερη φορά σε δημοπρασία από τους εκκαθαριστές των περιουσιακών στοιχείων και πλέον βάσει του νόμου οι αρμόδιοι προχωρούν σε απευθείας διαπραγματεύσεις με τους ενδιαφερομένους. Τα 7 Βoeing 737-400 της παλαιάς ΟΑ είχαν εκτιμηθεί στα 56 εκατ. ευρώ και οι προσφορές δεν υπερέβησαν ούτε το μισό της αξίας τους. Σύμφωνα με εκτιμήσεις ειδικών, οι προσφορές είναι χαμηλές λόγω της γενικότερης οικονομικής κρίσης που επηρεάζει τις αερομεταφορές, αλλά και επειδή οι ενδιαφερόμενοι προσπαθούν να τα αγοράσουν μισοτιμής.

Μη ικανοποιητικές κρίνονται οι προσφορές για την πώληση επτά ιδιόκτητων Βoeing 737-400 της παλαιάς ΟΑ, που βγήκαν για δεύτερη φορά σε δημοπρασία από τους εκκαθαριστές των περιουσιακών στοιχείων και πλέον βάσει του νόμου οι αρμόδιοι προχωρούν σε απευθείας διαπραγματεύσεις με τους ενδιαφερομένους. Τα 7 Βoeing 737-400 της παλαιάς ΟΑ είχαν εκτιμηθεί στα 56 εκατ. ευρώ και οι προσφορές δεν υπερέβησαν ούτε το μισό της αξίας τους. Σύμφωνα με εκτιμήσεις ειδικών, οι προσφορές είναι χαμηλές λόγω της γενικότερης οικονομικής κρίσης που επηρεάζει τις αερομεταφορές, αλλά και επειδή οι ενδιαφερόμενοι προσπαθούν να τα αγοράσουν μισοτιμής. Πλέον με τις απευθείας διαπραγματεύσεις τα πράγματα θα ξεκαθαρίσουν και αναμένεται να υπάρξει ανταγωνισμός μεταξύ των υποψήφιων αγοραστών. Αρνητικό δείχνει και το αποτέλεσμα στον διαγωνισμό για τα 4 Αirbus Α 340, τα οποία ανήκουν στο υπουργείο Οικονομίας και τον οποίο διεξάγει η Lazard. Οι εκτιμήσεις για την αξία των αεροσκαφών έφθανε τα 180 εκατ. ευρώ αλλά και εδώ το ενδιαφέρον περιορίζεται στη μισή τιμή.

Σύντομα θα ακολουθήσει και διαγωνισμός για την πώληση 11 ελικοφόρων ΑΤR, τα οποία είχαν αποτιμηθεί μεταξύ 22 και 27 εκατ. ευρώ.

Πρόβλημα υπάρχει και με την Galileo Ηellas, πρώην θυγατρική της Ολυμπιακής Αεροπορίας- Υπηρεσίες, η οποία χάνει ολοένα και μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς και ενδιαφέρον έχει εκδηλώσει η Galileo Ιnternational. Προς πώληση είναι και το μερίδιο της ΟΑ στην «Ολυμπιακή Ανεφοδιαστική Εταιρεία Αεροπορικού Καυσίμου», ενώ θα ακολουθήσουν και διαγωνισμοί για τα ακίνητα σε Λονδίνο, Ιερουσαλήμ και ελληνικές πόλεις.

Η τελευταία φάση προβλέπει πώληση των ανταλλακτικών και των λοιπών αναλωσίμων, καθώς η υπό εκκαθάριση εταιρεία διαθέτει φορτηγά, λεωφορεία και φορτωτικές μηχανές αξίας 10-15 εκατ. ευρώ, υλικοτεχνικό εξοπλισμό 8 εκατ. ευρώ, γραφεία 4.000 τ.μ. όπισθεν των υπόστεγων του ΔΑΑ και ανταλλακτικά, των οποίων η αξία ξεπερνά τα 10-12 εκατ. ευρώ.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Η Καλντέρα η επιλογή να εκδράμουν αυτές τις άκρως επικίνδυνες ημέρες, με τη μετάλλαξη Ομικρον να σαρώνει τα πάντα, στην αγαπημένη... ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk