Θύελλα σε μετοχές και ευρώ

Ανεξέλεγκτοι φαίνονταν χθες οι φόβοι των επενδυτών για διάχυση της δημοσιονομικής κρίσης από την Ελλάδα προς τις άλλες ασθενείς οικονομικά περιφερειακές χώρες της ζώνης του ευρώ και κυρίως την Ισπανία, την Πορτογαλία, ακόμη και την Ιταλία. Τους φόβους αυτούς επιδείνωσαν οι φήμες ότι υποβαθμίστηκε η πιστοληπτική ικανότητα της Ισπανίας και η ανακοίνωση της Μoody΄s ότι το πακέτο διάσωσης της Ελλάδας δεν σηματοδοτεί το τέλος της δημοσιονομικής κρίσης της χώρας μας προκάλεσε ξεπούλημα ομολόγων, μετοχών και ευρώ.

Ανεξέλεγκτοι φαίνονταν χθες οι φόβοι των επενδυτών για διάχυση της δημοσιονομικής κρίσης από την Ελλάδα προς τις άλλες ασθενείς οικονομικά περιφερειακές χώρες της ζώνης του ευρώ και κυρίως την Ισπανία, την Πορτογαλία, ακόμη και την Ιταλία. Τους φόβους αυτούς επιδείνωσαν οι φήμες ότι υποβαθμίστηκε η πιστοληπτική ικανότητα της Ισπανίας και η ανακοίνωση της Μoody΄s ότι το πακέτο διάσωσης της Ελλάδας δεν σηματοδοτεί το τέλος της δημοσιονομικής κρίσης της χώρας μας προκάλεσε ξεπούλημα ομολόγων, μετοχών και ευρώ. Δύο ώρες πριν από το κλείσιμο των χθεσινών συναλλαγών το χρηματιστήριο της Μαδρίτης έχανε 5,03%, του Μιλάνου 3,71%, της Φραγκφούρτης 2,37% και του Παρισιού 2,76%. Το χρηματιστήριο της Λισαβόνας ήταν κλειστό αλλά ο ηλεκτρονικός δείκτης, ο ΡSΙ 20, σημείωνε απώλειες γύρω στο 5%. Το ευρώ από τα 1,3214 δολάρια βούτηξε στα 1,3037 δολάρια, ενώ όλα τα κεφάλαια έσπευδαν στην ασφάλεια του χρυσού.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Κινήσεις κρυφές Είναι πλέον αποφασισμένος να σταματήσει να... κρύβει τα πούρα του μέσα στα ροζ ρόλεϊ της Τίτι Βανίλι. ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk