Στα $72 και πάλι το πετρέλαιο

Η νέα εξασθένηση της αξίας του δολαρίου- έπεσε σε σχέση με το ευρώ στα 1,4821 δολάρια- ώθησε την τιμή του πετρελαίου και πάλι γύρω στα 72 δολάρια το βαρέλι στο χρηματιστήριο εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. Σημειωτέον ότι χθες ο σαουδάραβας υπουργός Πετρελαίου Αλι αλ Ναΐμι (φωτογραφία) δήλωσε προς το Reuters ότι ο ΟΡΕC δεν πρόκειται να μειώσει την ημερήσια παραγωγή πετρελαίου το επόμενο έτος. Τόνισε επίσης ότι οι πραγματικές πλέον ενδείξεις ανάκαμψης της παγκόσμιας οικονομίας έχουν προκαλέσει αύξηση της ζήτησης του σουαδαραβικού αργού.

Η νέα εξασθένηση της αξίας του δολαρίου- έπεσε σε σχέση με το ευρώ στα 1,4821 δολάρια- ώθησε την τιμή του πετρελαίου και πάλι γύρω στα 72 δολάρια το βαρέλι στο χρηματιστήριο εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. Σημειωτέον ότι χθες ο σαουδάραβας υπουργός Πετρελαίου Αλι αλ Ναΐμι (φωτογραφία) δήλωσε προς το Reuters ότι ο ΟΡΕC δεν πρόκειται να μειώσει την ημερήσια παραγωγή πετρελαίου το επόμενο έτος. Τόνισε επίσης ότι οι πραγματικές πλέον ενδείξεις ανάκαμψης της παγκόσμιας οικονομίας έχουν προκαλέσει αύξηση της ζήτησης του σουαδαραβικού αργού. Πράγματι η πλειονότητα των εξαγωγών πετρελαίου της Σαουδικής Αραβίας και των άλλων παραγωγών του Κόλπου, πηγαίνει προς τις χώρες της Ασίας και κυρίως προς την Κίνα. Η ζήτηση πετρελαίου από την Κίνα αυξήθηκε κατά 2,9% τον Αύγουστο και ήταν η πέμπτη κατά σειρά μηνιαία άνοδος. Η πτώση του δολαρίου ώθησε και την τιμή του χρυσού στα 1.020 δολάρια την ουγκιά.

Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Αναβολές και… private clubs Το τεράστιο ροζ, γεμάτο καθρέφτες, δωμάτιο στη βίλα «Ορτανσία», σκαρφαλωμένη στις ψηλότερες και πλέον θεαματικές οροσειρές της Εκάλης, ήταν... ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk