Υπουργείο Οικονομίας προς ΔΟΥ

«Σαφάρι» για την είσπραξη των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο

Οδηγίες προς τις ΔΟΥ για την είσπραξη των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το δημόσιο δίνει με εγκύκλιό του το υπουργείο Οικονομικών, με τα μέτρα είσπραξης που θα λαμβάνουν οι εφορίες στην περίπτωση που οι οφειλέτες δεν ανταποκρίνονται στη ρύθμιση των οφειλών τους. Ιδιαίτερα οι οφειλές άνω των 50.000 ευρώ στο στόχαστρο.

Οδηγίες προς τις ΔΟΥ για την είσπραξη των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το δημόσιο δίνει με επιστολή σε όλες τις εφορίες της χώρας τη Δευτέρα το υπουργείο Οικονομικών, αναφέροντας τα μέτρα είσπραξης που θα λαμβάνουν οι εφορίες στην περίπτωση που οι οφειλέτες δεν ανταποκρίνονται στη ρύθμιση των οφειλών τους.

Μεταξύ αυτών των μέτρων περιλαμβάνεται η κατάσχεση απαιτήσεων των οφειλετών στα χέρια τρίτων, η κατάσχεση ακινήτων που έχουν στην κατοχή τους καθώς και η υποβολή αίτησης στον αρμόδιο εισαγγελέα για την άσκηση ποινικής δίωξης για τους οφειλέτες που έχουν χρέη πάνω από δέκα χιλιάδες ευρώ. Στο στόχαστρο των ΔΟΥ θα είναι ιδιαίτερα όσοι έχουν οφειλές που ξεπερνούν τα 50.000 ευρώ.

Με την εγκύκλιο καλούνται επίσης οι προϊστάμενοι των εφοριών να στελεχώσουν άμεσα με το απαραίτητο προσωπικό το γραφείο είσπραξης ληξιπρόθεσμων οφειλών χρέος του οποίου είναι να ενημερώνει τους οφειλέτες για το ύψος των χρεών τους να τους ζητεί την τακτοποίηση των οφειλών τους και αν δεν συμμορφώνονται να προχωρά στην λήψη των αναγκαστικών μέτρων είσπραξης των οφειλών αυτών.

Σημειώνεται ότι τα γραφεία είσπραξης οφειλών θα ερευνούν και για την ύπαρξη συνυπόχρεων προσώπων με τους οφειλέτες στους οποίους θα επιβάλλεται επίσης αναγκαστικά μέτρα είσπραξης.

Archive
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk