Σεμνά & ΤΑΠΕΙΝΑ

Ουδέτερα αντιμετωπίζουν οι ξένοι επενδυτές την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες. Οπως μεταδίδουν από το Λονδίνο έλληνες τραπεζίτες που βρίσκονται εκεί συμμετέχοντας στη συνάντηση ξένων θεσμικών με τις διοικήσεις ελληνικών εισηγμένων εταιρειών που διοργάνωσε η Deutsche Βank, οι ξένοι δεν προβληματίζονται για το ενδεχόμενο αλλαγής κυβέρνησης. «Γνωρίζουν το ΠαΣοΚ» ανέφερε χαρακτηριστικά τραπεζίτης μεγάλης τράπεζας. Οι ανησυχίες των επενδυτών συνδέονται κυρίως με την επιτακτική ανάγκη ενίσχυσης των εσόδων του κράτους, κάτι που εκτιμούν ότι μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση των φορολογικών συντελεστών και μείωση των κερδών ανά μετοχή.

Αντιδράσεις
Ουδέτερα αντιμετωπίζουν οι ξένοι επενδυτές την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες. Οπως μεταδίδουν από το Λονδίνο έλληνες τραπεζίτες που βρίσκονται εκεί συμμετέχοντας στη συνάντηση ξένων θεσμικών με τις διοικήσεις ελληνικών εισηγμένων εταιρειών που διοργάνωσε η Deutsche Βank, οι ξένοι δεν προβληματίζονται για το ενδεχόμενο αλλαγής κυβέρνησης. «Γνωρίζουν το ΠαΣοΚ» ανέφερε χαρακτηριστικά τραπεζίτης μεγάλης τράπεζας.

* * *
Οι ανησυχίες των επενδυτών συνδέονται κυρίως με την επιτακτική ανάγκη ενίσχυσης των εσόδων του κράτους, κάτι που εκτιμούν ότι μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση των φορολογικών συντελεστών και μείωση των κερδών ανά μετοχή. Ενα άλλο θέμα που αποτέλεσε αντικείμενο συζήτησης είναι το τι θα γίνει με τη διοίκηση της Εθνικής, δηλαδή αν θα υπάρξει αλλαγή που θα διασφαλίζει τη συνέχεια στο μάνατζμεντ της τράπεζας.

Υποσχέσεις…
Χθες η Κεντρική Συνεταιριστική Ενωση Αμπελοοινικών Προϊόντων με δελτίο Τύπου γνωστοποίησε ότι ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σ. Χατζηγάκης (σκίτσο) κάλεσε εκτάκτως τους εκπροσώπους της και τους είπε ότι θα διαβιβάσει επιστολή στον υπουργό Οικονομίας κ. Ι. Παπαθανασίου για να χορηγηθεί άτοκη χρηματοδότηση στις ενώσεις αγροτικών συνεταιρισμών του κλάδου και να καταβληθεί η ενιαία ενίσχυση. * * *
Ξέρετε πότε έγινε αυτό; Ελάχιστες ώρες πριν από το «διάγγελμα» του πρωθυπουργού κ. Κ. Καραμανλή για τις εκλογές. Πρόκειται για μία ακόμη απόδειξη ότι και σε αυτές τις εκλογές θα ακολουθηθούν οι γνωστές πρακτικές που θα έπρεπε να έχουν εγκαταλειφθεί εδώ και δεκαετίες. Και όμως θα ακούσουμε έως τις εκλογές πολλά «ταξίματα».

…και δώρα
Σαν να μην έφτανε αυτό, χθες ο εν λόγω υπουργός ανακοίνωσε ότι υπέγραψε απόφαση με την οποία αυξάνεται το ποσό που θα διατεθεί για την ενίσχυση νέων αγροτών από τα 100 εκατ. ευρώ που ήταν στα 275 εκατ. ευρώ. Να δούμε… τι άλλο θα δούμε ως τις εκλογές. Τελικά, κύριοι, υπάρχει ή δεν υπάρχει χρήμα; Και πού το βρήκατε ένα εικοσιτετράωρο μετά την προκήρυξη εκλογών;

Κεκτημένη ταχύτης
Οταν πάρουν φόρα οι μεταρρυθμίσεις, δεν σταματούν ακόμη και όταν έχουν προκηρυχθεί εκλογές. Παρ΄ ότι η Βουλή σταμάτησε τις εργασίες της, θα υποβληθούν σήμερα προσφορές απλής εκδήλωσης ενδιαφέροντος για το λιγνιτωρυχείο της Βεύης στη Φλώρινα, που θα είναι το πρώτο αμιγώς ιδιωτικοποιημένο στην Ελλάδα. * * *
Οπως πληροφορείται η στήλη, θα συμμετάσχουν οι εταιρείες ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ΕΛΠΕ-Εlpedison, Μυτιληναίος, Ελλάκτωρ και Ηorison. Δεν συμμετέχει η ΔΕΗ που δεν έχει σχετικό δικαίωμα. Ολα θα κριθούν πάντως από τη μετεκλογική κυβέρνηση.

Παρουσία
Παρούσα στην 74η ΔΕΘ θα είναι η Τράπεζα Πειραιώς. Οπως ανακοίνωσε χθες, θα συμμετάσχει με οργανωμένο εκθεσιακό χώρο που εστιάζει στην περιβαλλοντική πολιτική της.

* * *
Το περίπτερο της τράπεζας θα προβάλλει τα αποτελέσματα του ευρωπαϊκού προγράμματος GRΕΕΝbanking4Life για τη μείωση του περιβαλλοντικού της αποτυπώματος, την «πράσινη» επιχειρηματικότητα, καθώς και τα «πράσινα» τραπεζικά προϊόντα και υπηρεσίες που έχει σχεδιάσει η τράπεζα για τους ιδιώτες και τις επιχειρήσεις.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk