* ΡetroChina: Στην εξαγορά της Singapore Ρetroleum συμφώνησε να προχωρήσει η μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής πετρελαίου αντί του ποσού των 2,2 δισ. δολαρίων. Η ΡetroChina θα προχωρήσει στην εξαγορά του 45,5% της Singapore στην τιμή των 6,25 δολαρίων ανά μετοχή, ήτοι με premium 24% από την τιμή στην οποία έκλεισε στις 22 Μαΐου. Σημειώνεται ότι μετά την ανακοίνωση της μεγάλης αυτής συμφωνίας η τιμή της μετοχής της Singapore Ρetroleum σημείωσε κέρδη 24%, ενώ της ΡetroChina κατέγραψε μικρές απώλειες.

* Ford: Στην προσωρινή διακοπή της παραγωγής στις εγκαταστάσεις της στη Ρωσία, κοντά στην Αγία Πετρούπολη, ως τις 5 Ιουνίου αποφάσισε να προχωρήσει η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία λόγω της μείωσης της ζήτησης. Στους εργαζόμενους της Ford πρόκειται να καταβληθεί το ένα τρίτο του μισθού για την περίοδο της παύσης των εργασιών. Ακόμη, όταν γίνει επανεκκίνηση της παραγωγής τον Ιούνιο το εργοστάσιο θα συνεχίσει να λειτουργεί τέσσερις ημέρες την εβδομάδα αντί για πέντε ως τις 5 Οκτωβρίου, σύμφωνα με διευκρινίσεις εκπροσώπων της αυτοκινητοβιομηχανίας. Να σημειωθεί ότι η Ford είχε προβεί ξανά σε προσωρινή διακοπή της παραγωγής της για ένα μήνα τον περασμένο χειμώνα, από τις 24 Δεκεμβρίου ως τις 21 Ιανουαρίου.

* Johnson & Johnson: Σε συμφωνία εξαγοράς της Cougar Βiotechnology αντί του ποσού του 1 δισ. δολαρίων προχώρησε η μεγάλη εταιρεία καταναλωτικών προϊόντων υγείας, σε μια προσπάθειά της να καθιερωθεί στον χώρο των φαρμάκων για τον καρκίνο. Το παραπάνω αντίτιμο που προτίθεται να καταβάλει η Johnson & Johnson για την εξαγορά αντιπροσωπεύει το ποσό των 43 δολαρίων ανά μετοχή. Η συμφωνία αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του τρίτου τριμήνου του έτους και εκτιμάται ότι θα επηρεάσει τα κέρδη ανά μετοχή κατά 2 ή 3 σεντς.

* Βharti Αirtel: Επαναλαμβάνονται οι συνομιλίες μεταξύ της μεγαλύτερης ινδικής εταιρείας κινητής τηλεφωνίας και της ΜΤΝ Group της Νότιας Αφρικής με σκοπό τη συγχώνευση των δύο εταιρειών και τη δημιουργία της μεγαλύτερης εταιρείας τηλεπικοινωνιών στις αναδυόμενες αγορές. Οπως αναφέρουν δημοσιογραφικές πληροφορίες προσκείμενες στην Βharti Αirtel πρόκειται για μια σύνθετη συναλλαγή αξίας άνω των 23 δισ. δολαρίων, βάσει της οποίας και οι δύο εταιρείες θα καταβάλουν μετρητά, καθώς και μετοχές. Σημειώνεται ότι οι συνομιλίες είχαν σταματήσει πριν από ένα χρόνο λόγω της διαφωνίας αναφορικά με το ποια από τις δύο θα είχε τον έλεγχο του νέου εταιρικού σχήματος που θα προέκυπτε.