Ζημιές εξαιτίας της ύφεσης για τη Βιοχάλκο

Η διεθνής ύφεση, η οποία κατά το τέταρτο τρίμηνο του έτους εκτός από τη μεγάλη συρρίκνωση που επέφερε στα μεικτά περιθώρια, προκάλεσε και ραγδαία μείωση των τιμών των μετάλλων με συνέπεια οι εταιρείες του ομίλου να προβούν σε εφάπαξ υποτίμηση των αποθεμάτων τους, οδήγησε σε ζημιές 11,3 εκατ. ευρώ (ή-0,057 ευρώ ανά μετοχή) στη χρήση 2008 για τη Βιοχάλκο (έναντι κερδών 83,9 εκατ. ευρώ πέρυσι). Ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών του μεγαλύτερου μεταλλευτικού ομίλου της χώρας σημείωσε αύξηση 2% και ανήλθε σε 3,76 δισ.

Ζημιές εξαιτίας της ύφεσης για τη Βιοχάλκο | tovima.gr

Η διεθνής ύφεση, η οποία κατά το τέταρτο τρίμηνο του έτους εκτός από τη μεγάλη συρρίκνωση που επέφερε στα μεικτά περιθώρια, προκάλεσε και ραγδαία μείωση των τιμών των μετάλλων με συνέπεια οι εταιρείες του ομίλου να προβούν σε εφάπαξ υποτίμηση των αποθεμάτων τους, οδήγησε σε ζημιές 11,3 εκατ. ευρώ (ή-0,057 ευρώ ανά μετοχή) στη χρήση 2008 για τη Βιοχάλκο (έναντι κερδών 83,9 εκατ. ευρώ πέρυσι).

Ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών του μεγαλύτερου μεταλλευτικού ομίλου της χώρας σημείωσε αύξηση 2% και ανήλθε σε 3,76 δισ. ευρώ, ενώ τα κέρδη προ φόρων, χρηματοδοτικών, επενδυτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων (ΕΒΙΤDΑ) σημείωσαν μείωση 53% και περιήλθαν σε 182,5 εκατ. ευρώ. Τα καθαρά ενοποιημένα αποτελέσματα μετά τους φόρους και τα δικαιώματα μειοψηφίας διαμορφώθηκαν σε ζημίες 11,3 εκατ. ευρώ (ή-0,057 ευρώ ανά μετοχή) έναντι κερδών 3,9 εκατ. ευρώ το 2007 (ή 0,423 ευρώ ανά μετοχή).

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk