Σεμνά & ΤΑΠΕΙΝΑ

Πρωταγωνιστής στην ταινία «Ο άνθρωπος που έβλεπε τα τρένα να περνούν»- όπου «τα τρένα» διαβάζετε «τους εσωκομματικούς του αντιπάλους»- θα μπορούσε να ήταν ο υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Γ.Βλάχος. Πράγματι οι κκ. Θ. Ρουσόπουλος και Π.Δούκας, ο ένας δυνάμει και ο άλλος εκ των πραγμάτων εσωκομματικός αντίπαλος στην Περιφέρεια Αττικής, μετά την εμπλοκή τους στο σκάνδαλο του Βατοπαιδίου, βλέπουν τις μετοχές τους στο παραταξιακό «χρηματιστήριο» της περιφέρειας να είναι πεσμένες. Και ίσως είναι ο υφυπουργός ο «αφανής» κερδισμένος από την εξέλιξη του σκανδάλου.

Ο κερδισμένος…
Πρωταγωνιστής στην ταινία «Ο άνθρωπος που έβλεπε τα τρένα να περνούν»- όπου «τα τρένα» διαβάζετε «τους εσωκομματικούς του αντιπάλους»- θα μπορούσε να ήταν ο υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Γ.Βλάχος.

* * *
Πράγματι οι κκ. Θ. Ρουσόπουλος και Π.Δούκας, ο ένας δυνάμει και ο άλλος εκ των πραγμάτων εσωκομματικός αντίπαλος στην Περιφέρεια Αττικής, μετά την εμπλοκή τους στο σκάνδαλο του Βατοπαιδίου, βλέπουν τις μετοχές τους στο παραταξιακό «χρηματιστήριο» της περιφέρειας να είναι πεσμένες. Και ίσως είναι ο υφυπουργός ο «αφανής» κερδισμένος από την εξέλιξη του σκανδάλου…

* * *
Σύμφωνα λοιπόν με διαρροές από το περιβάλλον του, στον επικείμενο ανασχηματισμό ο κ. Βλάχος εμφανίζεται ως διασωθείς- κατά πάσα πιθανότητα. Βέβαια το σκεπτικό στην προκειμένη περίπτωση είναι «πού θα βρεθεί άλλος για τη χαμαλοδουλειά», γιατί έτσι κι αλλιώς ο μηχανισμός του υπουργείου είναι υπό διάλυση και διάφοροι υπηρεσιακοί παράγοντες που τον συμβουλεύουν μοιάζουν με αγορανόμους της δεκαετίας του 1970.

…και τα μαχαίρια
Τις τελευταίες εβδομάδες μάλιστα έχουν βγεί και τα «μαχαίρια» μεταξύ των στελεχών της ΔΑΚΕ για το ποιος θα οριστεί γενικός διευθυντής του υπουργείου- δεδομένου ότι ο πολύπειρος κ. Μ.Χάντζιος συνταξιοδοτείται οσονούπω.

* * *
Χθες μάλιστα ο υφυπουργός μετά το τέλος της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε μαζί με τον υπουργό Ανάπτυξης κ. Χρ.Φώλια με αφορμή το νομοσχέδιο για τις εισπρακτικές εταιρείες και σε ένα μάλλον ιλαρό κλίμα, όταν ερωτήθηκε αν επιθυμεί την παραμονή του, αρχικά είπε «έχω πολλή δουλειά ακόμη να κάνω», για να συμπληρώσει – μετά την παρατήρηση δημοσιογράφου ότι «η ελπίδα πεθαίνει τελευταία»- «να δούμε ποιος θα πεθάνει τελευταίος»…

Πού είναι η ΑΓΡΑΣ;
Από ημέρα σε ημέρα θα ανακοινώσει η διοίκηση της Αγροτικής Τράπεζας αν θα πωλήσει ή όχι το 51% της Αγροτικής Ασφαλιστικής στη γαλλική Groupama.

* * *
Οι εργαζόμενοι στην ασφαλιστική εταιρεία αντιδρούν με την πώληση και υποστηρίζουν- σε αντίθεση με τον κ. Δ.Μηλιάκο (σκίτσο) που αφήνει ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα- ότι οι δύο πλευρές έχουν δώσει τα χέρια και δεν τίθεται θέμα αναβολής ή ματαίωσης της πώλησης.

* * *
Πρόσφατα κατήγγειλαν ότι στα νέα γραφεία της Ασφαλιστικής στη Λ. Συγγρού η διακόσμηση γίνεται με εντολές των Γάλλων, ενώ χθες που παρέλαβαν τις ημερολογιακές ατζέντες της τράπεζας για το 2009 διαπίστωσαν ότι η Αγροτική Ασφαλιστική δεν καταγράφεται στις θυγατρικές του ομίλου.

«Γυμνάσια»
Ο κ. Αλ. Μωραϊτάκης, πρόεδρος του ΣΜΕΧΑ, με τις παρατηρήσεις του κάνει πολλές φορές δύσκολη τη ζωή των ανθρώπων της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς. Αυτή τη φορά ήρθε η σειρά των ανθρώπων της Επιτροπής να κάνουν «γυμνάσια» στον πρόεδρο των χρηματιστών.

* * *
Ηταν η σειρά της Νuntius (της εταιρείας του κ. Μωραϊτάκη) να διενεργήσει εκποίηση μετοχών και της έτυχε η εταιρεία Μοχλός. Οι εκποιήσεις είναι μια καλή δουλειά για τους χρηματιστές, ιδίως όταν ο όγκος των μετοχών είναι μεγάλος, οπότε και η προμήθεια είναι καλή.

* * *
Στη συγκεκριμένη περίπτωση όμως ο κ. Μωραϊτάκης ενημερώθηκε ότι η συνολική αξία συναλλαγής ήταν μόλις 10,8 ευρώ! Η δε προμήθεια για τη Νuntius ακόμη και με το «τσιμπημένο» 1% ίσα που θα ξεπερνούσε το 1 λεπτό.

* * *
Ο κ. Μωραϊτάκης, όπως ήταν φυσικό, αρνήθηκε να εκτελέσει τη συναλλαγή και η Επιτροπή έβγαλε ανακοίνωση ανάκλησης της απόφασης για διορισμό στη Νuntius. Να δούμε τώρα ποιος θα είναι ο τυχερός που θα αναλάβει την εκποίηση.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk