Τις… πρόωρες χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του, από τις 7 Δεκεμβρίου- για την τόνωση της αγοράς και της ψυχολογίας των δημοτών, λόγω της κακής οικονομικής συγκυρίας-, παρουσίασε χθες ο Δήμος Αθηναίων. Πυρήνας των εκδηλώσεων, που θα διαρκέσουν ως τις 6 Ιανουαρίου, θα είναι η πλατεία Συντάγματος, στην οποία θα εορτασθεί εφέτος και η παραμονή της Πρωτοχρονιάς, με πυροτεχνήματα αλλά και τέσσερις τενόρους, τους κκ. Νίκο Στεφάνου, Δημήτρη Κασιούμη, Γιάννη Χριστόπουλο και Σταμάτη Μπερή, οι οποίοι θα ερμηνεύσουν αποσπάσματα από μιούζικαλ και όπερες.

Στην πλατεία Συντάγματος, την Κυριακή 7 Δεκεμβρίου και ώρα 8 το βράδυ, ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Ν. Κακλαμάνης θα φωταγωγήσει το χριστουγεννιάτικο δέντρο υπό τους ήχους τζαζ μουσικής από την Βig Βand. Το πρόγραμμα προβλέπει επίσης παιχνίδια και θεάματα στο «Δάσος των Παραμυθιών» στον Εθνικό Κήπο (20 Δεκεμβρίου- 6 Ιανουαρίου), σημείο που πέρυσι απεδείχθη ιδιαιτέρως δημοφιλές, ενώ δορυφορικά του κέντρου, εκδηλώσεις θα φιλοξενηθούν στην πλατεία Κανάρη της Κυψέλης (θα έχει το δικό της καρουζέλ) και την πλατεία Σ. Πέτρουλα του Κολωνού (με την καλύβα του Αη Βασίλη) – τα εγκαίνια και στα δύο τελευταία σημεία θα γίνουν στις 16 Δεκεμβρίου.

Εορταστικό παλμό θα μεταδώσει στην Αθήνα την παραμονή των Χριστουγέννων (24 Δεκεμβρίου), αλλά και την παραμονή της Πρωτοχρονιάς (31 Δεκεμβρίου), η Τεχνόπολη στο Γκάζι, με πάρτι στα οποία θα συμμετάσχουν έξι γνωστοί ραδιοφωνικοί παραγωγοί και DJs.

Με 10.000 αλεξανδρινά λουλούδια, 3.835.000 λαμπάκια, 15 χιλιόμετρα φωτοσωλήνα στις κολόνες, αλλά και με τον φωτισμό- στο εξής καθ΄ όλη τη διάρκεια του έτους- του γνωστού «Δρομέα» του γλύπτη Κώστα Βαρώτσου, μπροστά από το ξενοδοχείο Χίλτον, ο Δήμος Αθηναίων φιλοδοξεί να εντυπωσιάσει δίνοντας χρώμα στην πρωτεύουσα.