Στα σκαριά η συγχώνευση ΒΑ – Qantas

Η κατάρρευση των τιμών των μετοχών στα χρηματιστήρια όλου του κόσμου παρέχει τεράστιες επενδυτικές ευκαιρίες- σε όσους διαθέτουν βεβαίως ρευστότητα. Στον αεροπορικό κλάδο, που συγκαταλέγεται μεταξύ των πλέον ευαίσθητων στους ανοδικούς και καθοδικούς κύκλους των οικονομιών, οι ευκαιρίες είναι ακόμη μεγαλύτερες, επειδή προτού ακόμη ξεσπάσει η κρίση και η συνεπαγόμενη πτώση της καταναλωτικής ζήτησης οι επιχειρήσεις είχαν αρχίσει να δοκιμάζονται εξαιτίας της κούρσας των καυσίμων.

Στα σκαριά η συγχώνευση ΒΑ – Qantas | tovima.gr

Η κατάρρευση των τιμών των μετοχών στα χρηματιστήρια όλου του κόσμου παρέχει τεράστιες επενδυτικές ευκαιρίες- σε όσους διαθέτουν βεβαίως ρευστότητα. Στον αεροπορικό κλάδο, που συγκαταλέγεται μεταξύ των πλέον ευαίσθητων στους ανοδικούς και καθοδικούς κύκλους των οικονομιών, οι ευκαιρίες είναι ακόμη μεγαλύτερες, επειδή προτού ακόμη ξεσπάσει η κρίση και η συνεπαγόμενη πτώση της καταναλωτικής ζήτησης οι επιχειρήσεις είχαν αρχίσει να δοκιμάζονται εξαιτίας της κούρσας των καυσίμων. Ευλόγως η διαδικασία εξαγορών και συγχωνεύσεων στον κλάδο βρίσκεται σε έξαρση. Μόλις προχθές η ιρλανδική Ryanair εκδήλωσε την πρόθεση να αποκτήσει (με 748 εκατ. ευρώ αντί 1,5 δισ. που είχε προσφέρει προ διετίας) τον εθνικό αερομεταφορέα της Ιρλανδίας Αer Lingus. Χθες η Βritish Αirways ανακοίνωσε ότι βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις για την εξαγορά της αυστραλέζικης Qantas Αirways. Τον Οκτώβριο η παγκόσμια επιβατική κίνηση μειώθηκε κατά 1,3% ενώ οι ζημιές των αερομεταφορέων εκτιμάται ότι θα φθάσουν στα 2,3 δισ. δολάρια.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Κινήσεις κρυφές Είναι πλέον αποφασισμένος να σταματήσει να... κρύβει τα πούρα του μέσα στα ροζ ρόλεϊ της Τίτι Βανίλι. ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk