Σύντομα διεθνή

* Unicredit: Στη μείωση του εργατικού της δυναμικού κατά 9.000 θέσεις εργασίας θα προχωρήσει η μεγαλύτερη τράπεζα της Ιταλίας. Η εν λόγω κίνηση της τράπεζας εντάσσεται στο νέο τριετές επιχειρησιακό πλάνο, το οποίο και ανακοινώθηκε χθες. Το πλάνο προβλέπει επίσης ότι τα έσοδα θα αυξηθούν κατά 6,7% ως το 2010, λαμβάνοντας ώθηση και από τα σχέδια επέκτασής της στην Ανατολική Ευρώπη. Σημειώνεται ότι, με βάση τα όσα ανακοινώθηκαν, η Unicredit θα κόψει επιπλέον 3.000 θέσεις εργασίας πέραν των 5.

Σύντομα διεθνή | tovima.gr

* Unicredit: Στη μείωση του εργατικού της δυναμικού κατά 9.000

θέσεις εργασίας θα προχωρήσει η μεγαλύτερη τράπεζα της Ιταλίας. Η εν λόγω κίνηση της τράπεζας εντάσσεται στο νέο τριετές επιχειρησιακό πλάνο, το οποίο και ανακοινώθηκε χθες. Το πλάνο προβλέπει επίσης ότι τα έσοδα θα αυξηθούν κατά 6,7% ως το 2010, λαμβάνοντας ώθηση και από τα σχέδια επέκτασής της στην Ανατολική Ευρώπη. Σημειώνεται ότι, με βάση τα όσα ανακοινώθηκαν, η Unicredit θα κόψει επιπλέον 3.000 θέσεις εργασίας πέραν των 5.800 που είχαν ήδη ανακοινωθεί. Οι περικοπές θα γίνουν σε Ιταλία, Γερμανία και Αυστρία και θα ξεκινήσουν τον Οκτώβριο. Επίσης, και με βάση το νέο επιχειρησιακό σχέδιο, η Unicredit αναμένει αύξηση των εσόδων κατά 19% ετησίως στην Κεντρική και στην Ανατολική Ευρώπη, καθώς σκοπεύει να λειτουργήσει 1.300

νέα καταστήματα ως το 2010.

* ΙnΒev: Και τρίτη επιστολή-προσφορά απέστειλε η βελγική ζυθοποιία στο διοικητικό συμβούλιο της αμερικανικής ΑnheuserΒusch, γεγονός που επιδεικνύει την αποφασιστικότητά της για την ολοκλήρωση της εξαγοράς, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά. Στην επιστολή της η ΙnΒev επαναδιατυπώνει την προσφορά 52 δολ. ανά μετοχή σε μετρητά για την εξαγορά της Αnheuser-Βusch. Υπογραμμίζει, επίσης, ότι έχει εξασφαλίσει τη χρηματοδότηση του deal και έχει ήδη καταβάλει περίπου 50 εκατ. δολ. σε νομικές αμοιβές.

* Μonsanto: Στα 811 εκατ. δολ. ή 1,45 δολ. ανά μετοχή διαμορφώθηκαν στο τρίτο τρίμηνο της τρέχουσας χρήσης τα καθαρά κέρδη του αμερικανικού κολοσσού βιοτεχνολογίας από 570 εκατ. δολ. ή 1,03 δολ. ανά μετοχή το αντίστοιχο περυσινό διάστημα, σημειώνοντας άνοδο 42%. Στο ίδιο διάστημα οι πωλήσεις της Μonsanto σημείωσαν αύξηση 26,4% και ανήλθαν στα 3,59 δισ. δολ. από 2,84 δισ. δολ. το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι. Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών τοποθετούσαν τα κέρδη της εταιρείας στα 1,36 δολ. ανά μετοχή με πωλήσεις ύψους 3,6 δισ. δολ. Η Μonsanto παράλληλα αναθεώρησε ανοδικά της προβλέψεις για το έτος χρήσης στα 3,63 δολ. ανά μετοχή.

* Αmerican Αirlines: Σε μείωση κατά 8% του προσωπικού της θα προβεί ως τον Σεπτέμβριο η μεγάλη αεροπορική εταιρεία, σύμφωνα με χθεσινές δηλώσεις των υπευθύνων του προσωπικού της. Οι περικοπές θα είναι σε διάφορους τομείς της εταιρείας, από το τμήμα της διοίκησης-οργάνωσης ως και τις κατώτατες βαθμίδες των εργαζομένων. Υπενθυμίζεται ότι την τελευταία πενταετία η Αmerican Αirlines έχει περικόψει τουλάχιστον το 30% της ομάδας του μάνατζμεντ λόγω της πολιτικής της για μείωση του κόστους λειτουργίας της.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk