ΕΕ: Μέτρα για τη φοροδιαφυγή

Μέτρα για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, και ειδικά του ΦΠΑ, καθώς οι απώλειες εσόδων ξεπερνούν τα 100 δισ. ευρώ σε ολόκληρη την Ευρώπη, προωθεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Ο αρμόδιος για θέματα Φορολογίας επίτροπος κ. Λάζλο Κόβακς , απαντώντας σε ερώτηση του έλληνα ευρωβουλευτή κ. Μ. Μαυρομμάτη , δήλωσε ότι τα μέτρα θα υλοποιηθούν μέσω του προγράμματος Fiscalis 2013. Δεδομένου ότι το Πρόγραμμα στηρίζει την Εσωτερική Αγορά, οι δράσεις του αφορούν τους εναρμονισμένους φόρους, …

ΕΕ: Μέτρα για τη φοροδιαφυγή | tovima.gr

Μέτρα για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, και ειδικά του ΦΠΑ, καθώς οι απώλειες εσόδων ξεπερνούν τα 100 δισ. ευρώ σε ολόκληρη την Ευρώπη, προωθεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Ο αρμόδιος για θέματα Φορολογίας επίτροπος κ. Λάζλο Κόβακς , απαντώντας σε ερώτηση του έλληνα ευρωβουλευτή κ. Μ. Μαυρομμάτη , δήλωσε ότι τα μέτρα θα υλοποιηθούν μέσω του προγράμματος Fiscalis 2013.

Δεδομένου ότι το Πρόγραμμα στηρίζει την Εσωτερική Αγορά, οι δράσεις του αφορούν τους εναρμονισμένους φόρους, κυρίως τον Φόρο Προστιθέμενης Αξίας (ΦΠΑ) και τους ειδικούς φόρους κατανάλωσης, αλλά και ορισμένους φόρους κεφαλαίου και εισοδήματος. Σε αυτό το πλαίσιο, σύμφωνα με την απάντηση της ΕΕ, η φοροδιαφυγή θα αντιμετωπιστεί:

1. Με τη διάθεση αξιόπιστων και ενημερωμένων στοιχείων και πληροφοριών στα κράτη-μέλη σε σύντομο χρονικό διάστημα, γεγονός που αποτελεί μια από τις προϋποθέσεις για σωστή εφαρμογή των εθνικών διαδικασιών διαχείρισης και ελέγχου. Για αυτό τον σκοπό το πρόγραμμα προβλέπει και χρηματοδοτεί την ανάπτυξη και βελτίωση των συστημάτων τεχνολογίας πληροφοριών που επιτρέπουν την ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ των εθνικών φορολογικών αρχών σε αυτοματοποιημένη βάση.

2. Με την ενίσχυση της ανταλλαγής εμπειριών, γνώσης και τεχνογνωσίας, την ανάπτυξη ορθών πρακτικών και προτάσεων και τη δημιουργία δικτύων που επιτρέπουν την ενίσχυση και τη βελτίωση των διοικητικών μέτρων και δομών σε εθνικό επίπεδο. Η οργάνωση και η χρηματοδότηση συγκεκριμένων δράσεων που περιλαμβάνουν τη συμμετοχή εθνικών εφοριακών υπαλλήλων σε επισκέψεις εργασίας, σεμινάρια, ομάδες εργασίας και άλλες κοινές δράσεις συμβάλλουν σημαντικά στην επίτευξη αυτών των στόχων.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk