ΗΕΠΟ και η ΚΕΔ επισήμως δεν απάντησαν στην εναντίον τους ανακοίνωση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός για τη μη τιμωρία του βοηθού διαιτητή κ. Πέτρου Τρύφωνος στον αγώνα της περασμένης Κυριακής με τον Αρη αλλά και του παρατηρητή διαιτησίας κ. Αθανάσιου Μπριάκου ο οποίος τον επιβράβευσε με 8,3, όμως το θέμα απασχόλησε, και μάλιστα σε υψηλούς τόνους, το χθεσινό ΔΣ της ΕΠΟ. Η συζήτηση ξεκίνησε ενώ είχαν εξαντληθεί τα θέματα ημερησίας διάταξης, με τον πρόεδρο της ΕΠΟ κ. Βασίλη Γκαγκάτση να ρωτάει τον πρόεδρο της ΚΕΔ κ. Γιώργο Ψυχομάνη αν έχει κάτι να πει… Η αρνητική απάντηση του κ. Ψυχομάνη δεν ικανοποίησε τον κ. Γκαγκάτση, ο οποίος συνέχισε να τον ρωτάει αν έχει να πει τίποτε… Ο κ. Ψυχομάνης έδειξε ότι δεν ήθελε να συζητήσει θέματα διαιτησίας ακόμη και όταν ο πρόεδρος της ΕΠΟ τον προκάλεσε λέγοντάς του ότι υπάρχει ανακοίνωση του Παναθηναϊκού κατά του ιδίου και της ΚΕΔ. Τον λόγο τότε έλαβε ο εκ των εκπροσώπων της Σούπερ Λίγκας στο ΔΣ της ΕΠΟ αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός κ. Αντώνης Αντωνιάδης τονίζοντας ότι η ομάδα του, αν και αδικήθηκε και στους τρεις αγώνες που έδωσε για το πρωτάθλημα, αναγκάστηκε να βγάλει ανακοίνωση την 3η αγωνιστική, και μάλιστα όταν είδε να παραπέμπονται από την ΚΕΔ ο παρατηρητής και οι βοηθοί διαιτητές του αγώνα ΑΕΚ- Ηρακλής και επί της ουσίας να επιβραβεύονται για τα λάθη τους ο βοηθός διαιτητή και ο παρατηρητής στο ματς του ΠΑΟ με τον Αρη. Ο κ. Γκαγκάτσης υποστήριξε ότι την ευθύνη για τους παρατηρητές έχει η Σούπερ Λίγκα, αλλά στην αφοπλιστική ερώτηση του κ. Αντωνιάδη ποιος όρισε τον κ. ΠαναγιώτηΚούτρη στη λίστα των παρατηρητών, η Σούπερ Λίγκα ή ο ίδιος (ο κ. Γκαγκάτσης), η απάντηση ήταν «από ποιον έμαθες ότι έγινε κάτι τέτοιο; ». Στον καβγά παρενέβη τότε ο έτερος εκπρόσωπος της Σούπερ Λίγκας στο ΔΣ της ΕΠΟ αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός κ. Σάββας Θεοδωρίδης λέγοντας ότι οι μεγάλες ομάδες δεν πρέπει να έχουν παράπονα από τη διαιτησία, από την οποία η ομάδα του είναι ικανοποιημένη, όπως και από τον πρόεδρο της ΕΠΟ, και επαναλαμβάνοντας με χαμόγελο τη γνωστή του ατάκα «φτιάξτε πρώτα ομάδα και μετά βγάλτε ανακοινώσεις».

Εντύπωση προκαλεί πάντως το γεγονός ότι μερίδα του αθλητικού Τύπου προανήγγειλε χθες την παραπομπή της ΠΑΕ Παναθηναϊκός στην Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ για κρίσεις εναντίον της διαιτησίας.

* Με απόφαση της ΕΠΟ ο φιλικός αγώνας της Ελλάδας με τη Δανία στις 11 Φεβρουαρίου 2009 θα διεξαχθεί στο Πανθεσσαλικό Στάδιο του Βόλου.