Ανδρέα ζεις, εσύ μας οδηγείς

Ανδρέα ζεις, εσύ μας οδηγείς | tovima.gr

Δεν είναι λίγοι αυτοί που υποψιάζονται ότι ο Αλέξης Τσίπρας συνεχώς κοπιάρει τον Ανδρέα Παπανδρέου – τα 100 χρόνια από τη γέννηση του οποίου θα εορτασθούν τον προσεχή Φεβρουάριο. Ο Νίκος Παπανδρέου, για παράδειγμα, ο οποίος θα είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής με το ΚΙΝΑΛ, είχε προσφάτως εξομολογηθεί ότι το γραφείο του κ. Τσίπρα τού είχε ζητήσει σε ανύποπτο χρόνο βιντεοκασέτες και CDs του Ανδρέα (του… «Λευκού Πελέ», όπως τον αποκαλούσαν οι παλαιοί σύντροφοί του).

nnn

Τελευταίως, όπως με πληροφορούν οι πολιτικοί του αντίπαλοι, αφού εξάντλησε το περιεχόμενο των κασετών, αναζητεί εναγωνίως προεκλογικές στιγμές του Ανδρέα και ιδιαιτέρως της περιόδου 1993, όταν κέρδισε τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη.

nnn

Μου λένε επίσης ότι αναζητεί αυθόρμητες εκδηλώσεις οπαδών του Ανδρέα. Προφανώς για να επιδείξει ανάλογες κατά την προεκλογική περίοδο που έχει ξεκινήσει από τον περασμένο Αύγουστο με αντίπαλο τον γιο του Μητσοτάκη, Κυριάκο Μητσοτάκη.

nnn

Τελευταίως, λένε πάλι οι αντίπαλοί του, τα καταφέρνει όλα μόνος του. Ο,τι χτίζει με τα επιδόματα και τις παροχές, το χάνει στην απευθείας επαφή με τους πολίτες. Με τον κυνισμό που τον διακρίνει και το ύφος της δήθεν μαγκιάς, του ξεφεύγουν διάφορα που νομίζει ότι είναι ωραία και σπουδαία, αλλά εν τέλει τον εκθέτουν ανεπανόρθωτα. Στο Μάτι, για παράδειγμα, έγινε αυτό με τις… «σπατάλες» και εν συνεχεία έβαλε τον προπαγανδιστικό μηχανισμό του ΣΥΡΙΖΑ να το μαζέψει.

nnn

«Αλλά πάλι μυαλό δεν βάζει» όπως λέει και ο σοφός λαός. Τώρα προετοιμάζει το ταξίδι στη Μόσχα και φιλοδοξεί, όπως μεταδίδουν οι δικοί του, να παίξει ρόλο ενδιάμεσου ανάμεσα στον Πούτιν και τον Τραμπ. Οι περισσότεροι βεβαίως που ακούν τέτοια πράγματα υπομειδιούν, αλλά αυτός παραμένει απτόητα υπερφίαλος…

«Χαστούκι» από τη «Liberation»

Η εφημερίδα «Liberation» φιλοξενεί έκκληση την οποία υπογράφει ομάδα πολιτικών και προσωπικοτήτων (γνωστά ονόματα της πολιτικής σχεδόν από όλον τον κόσμο) οι οποίοι διαμαρτύρονται προς την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για την καταστολή των κοινωνικών κινημάτων και πολιτικών ελευθεριών στην Ελλάδα…

nnn

Οπως καταλαβαίνετε, είναι ένα γερό χτύπημα στο αριστερό προφίλ που θέλει να παρουσιάσει η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα, αφού ανάμεσα σε αυτούς που διώκονται δικαστικά περιλαμβάνεται ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, ονόματα του δικτύου «Δεν πληρώνω» και δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι, που βοήθησαν το 2015 τον ΣΥΡΙΖΑ να ανέλθει στην εξουσία. Ανάμεσα στα ονόματα που υπογράφουν τη διαμαρτυρία είναι: ο συγγραφέας Ταρίκ Αλι, ο γλωσσολόγος καθηγητής ΜΙΤ Noam Chomsky, γερμανοί βουλευτές του Die Linke, βουλευτές και στελέχη των Podemos, πρώην υφυπουργοί Οικονομικών, οικονομολόγοι, εκδότες και πολλοί άλλοι.

 

Οταν μπλέκουν οι γραμμές

«Εμπλεξαν τις γραμμές τους…» στη Βουλή, όπως μαθαίνω, στις εκλογές για την ανάδειξη των αιρετών εκπροσώπων των εργαζομένων του Κοινοβουλίου για το Υπηρεσιακό Συμβούλιο. Πρόκειται για κατεξοχήν νευραλγικό θεσμικό όργανο το οποίο συμμετέχει σε όλες τις διαδικασίες κρίσεων των στελεχών όλων των βαθμίδων, αξιολογήσεων και μετακινήσεων των υπαλλήλων. Η παράταξη που υποστηρίζεται από τη ΝΔ είχε έναν εκπρόσωπο στο υπηρεσιακό συμβούλιο και άλλον έναν είχε η υποστηριζόμενη από τον ΣΥΡΙΖΑ παράταξη – στις προηγούμενες εκλογές είχαν λάβει 609 ψήφους (72,5%) και 231 (27,5%) αντιστοίχως.

nnn

Αυτή τη φορά συμμετείχε στις εκλογές και η παράταξη που είχε στήριξη από το ΠαΣοΚ, η οποία έκανε την έκπληξη αφού έλαβε 258 ψήφους (28,82%), χωρίς όμως να εκλέξει εκπρόσωπο για μία ψήφο! Ποιο είναι όμως το ενδιαφέρον; Οτι η παράταξη της ΝΔ έπεσε κατακόρυφα στις 378 ψήφους (42,23), απώλεσε δηλαδή σχεδόν τις μισές δυνάμεις που είχε, οι οποίες, προφανώς, κατευθύνθηκαν προς το ΠαΣοΚ. Οι φήμες μάλιστα στους διαδρόμους της Βουλής οργίαζαν ότι υπήρξε πριμοδότηση από τη ΝΔ προκειμένου να μην εκλέξει ο ΣΥΡΙΖΑ εκπρόσωπο.

nnn

Και μια και ο λόγος για δημοσκοπήσεις, σας πληροφορώ ότι ένα ενδιαφέρον γκάλοπ για τις ευρωεκλογές δημοσίευσε η ιστοσελίδα του Politico. Αφορά την καταγραφή δυνάμεων των κομμάτων σε όλες τις χώρες της ΕΕ, φυσικά και στην Ελλάδα. Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση ο ΣΥΡΙΖΑ υφίσταται συντριπτική ήττα από τη ΝΔ καθώς λαμβάνει ποσοστό 25,4% και εκλέγει έξι ευρωβουλευτές έναντι 36,79% που παίρνει η αξιωματική αντιπολίτευση και 10 έδρες.

Το καλαντάρι τού… ρουσφετιού

Βρέθηκε σκονισμένο σε κάποιο συρτάρι της Βουλής ένα ημερολόγιο πρώην υπουργού γραμμένο από τον ίδιο και καλά τακτοποιημένο. Ο πρώην υπουργός κρατούσε ημερολόγιο για τα… ρουσφέτια που έκανε στη διάρκεια της θητείας του. Κατέγραφε τα πάντα, ονόματα, συγγενείς, διευθύνσεις και είδος ρουσφετιού. Το βιβλιαράκι- ημερολόγιο έχει την ένδειξη «Επείγον». Ξεφυλλίζοντάς το ανακαλύπτεις όλο το φάσμα του λεγόμενου πελατειακού κράτους. Θέλετε μερικά παραδείγματα;

nnn

«Υπάλληλος ΕΥΠ υπηρετεί στη Μυτιλήνη, αρχική της ειδικότητα ακροάτρια ρουμανικής γλώσσας. Εχει επίσης εκπαιδευτεί και παρέχει υπηρεσίες σε άλλα αντικείμενα. Επειδή φοβάται αυτές τις ημέρες μήπως μετατεθεί, (ο πατέρας της Γ.Α.) με παρακάλεσε να συνεννοηθώ με τον κ. Βασιλακόπουλο (σ.σ.: ο ναύαρχος Λεωνίδας Βασιλακόπουλος διετέλεσε διοικητής ΕΥΠ) ώστε να μη μετατεθεί».

nnn

Σε ένα άλλο σημείωμα απευθύνεται σε κάποιον Γιώργο και αναφέρει: «Γιώργο, γι’ αυτό το πρόσωπο θέλω ειδική μεταχείριση. Αν καταλάβεις ότι δεν μπορείς, δώσ’ το στον Νίκο γιατί παίζεται η αξιοπιστία του γραφείου μου». Ενώ σε άλλη περίπτωση έχει καταχωρίσει και το εξής: «Τώρα ο εισαγγελέας τού απηύθυνε κατηγορητήριο και του επέβαλε εγγύηση 3,5 εκατ. δραχμών. Ζητούν την παρέμβασή μου για να μειωθεί το ποσό της εγγύησης. Προθεσμία έχουν μέχρι αύριο Τετάρτη…».

nnn

Υπάρχουν εκατοντάδες τέτοια ρουσφέτια (ακόμη και για τη μισθολογική αναβάθμιση των… ξεναγών) και το ημερολόγιο βρίσκεται για όποιον ενδιαφέρεται στη διάθεση της στήλης. Για ευνόητους λόγους παρέλειψα το όνομα του πρώην υπουργού, αφού ακόμα βρίσκεται στις πολιτικές επάλξεις. Επειδή μου φαίνεται ότι σας άρεσαν όλα αυτά, σας μεταφέρω ένα ακόμα που μπορεί να χαρακτηριστεί και ως η «αποθέωση του ρουσφετιού»…

nnn

«Η Τοπική Οργάνωση (αναφέρει ένα γνωστό κόμμα) παρακαλεί και προτείνει ο ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ αστυφύλακας Α.Α. του Μ. του υπ’ αριθμού Μητρώου (αναφέρει έναν αριθμό και μια ημερομηνία) που θα διαγωνιστεί στις εξετάσεις για τη Σχολή Χωροφυλάκων να προταθεί ως επιτυχών στη Σχολή, διότι σας κάνουμε γνωστό ότι οι γονείς του και ο ίδιος είναι μέλη στην Τοπική Οργάνωσή μας»!

Οι υποψήφιοι του ΚΚΕ στην Αυτοδιοίκηση

Με δοκιμασμένα και έμπειρα σε εκλογικές αναμετρήσεις στελέχη θα δώσει τη μάχη των εκλογών στην Τοπική Αυτοδιοίκηση το ΚΚΕ.  Ανάμεσά τους μία βουλευτής και ένας ευρωβουλευτής. Συγκεκριμένα: Για τον δήμο της Αθήνας υποψήφιος θα είναι και πάλι ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του Πολιτικού Γραφείου της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ και δημοτικός σύμβουλος Αθήνας. Για τον δήμο του Πειραιά υποψήφια η βουλευτής Πειραιά Διαμάντω Μανωλάκου, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής.

nnn

Για τον δήμο της Θεσσαλονίκης υποψήφιος ο Σωτήρης Ζαριανόπουλος, ευρωβουλευτής του ΚΚΕ. Για την Περιφέρεια Αττικής υποψήφιος ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και περιφερειακός σύμβουλος Αττικής.

nnn

Για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, υποψήφιος ο 38χρονος Σωτήρης Αβραμόπουλος, Περιφερειακός Σύμβουλος Κεντρικής Μακεδονίας

nnn

Δεν μπορούσε να σταματήσει τα εγκώμια για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο ο Σακίλ Ο’ Νιλ. Αφού του παραχώρησε το παρατσούκλι του «Superman», κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά, τον χαρακτήρισε ως τον καλύτερο παίκτη του πρωταθλήματος!

nnn

«Κλείνουμε τις πόρτες στον φανατισμό και στον διχασμό, αφουγκραζόμαστε τις αγωνίες και τις ευαισθησίες των παιδιών μας, αλλά με ανοικτά τα σχολεία» έγραψε στο Διαδίκτυο η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά με αφορμή τις καταλήψεις στα σχολεία

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γνώμες
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk