Αφού «κλείδωσε» και επίσημα η προεκλογική φιέστα του Έντι Ράμα στη σάλα του Christmas Theater στο Γαλάτσι αυτή την Κυριακή στις 11.00, ο Αλβανός Πρωθυπουργός ανέβασε φωτογραφία στο facebook απευθύνοντας ανοικτό κάλεσμα στους συμπατριώτες του στη χώρα μας.

«Καλημέρα με την πρόσκληση που έχει επιτέλους διεύθυνση, καλώντας όσους είστε από την Αλβανία και βρίσκεστε στην Αθήνα ή εκεί γύρω να περάσετε μαζί μας αυτή τη ξεχωριστή στιγμή υπερηφάνειας για όλους τους Αλβανούς στην Ελλάδα» αναφέρει το μήνυμά του.

Το παρασκήνιο της φιέστας Ράμα

Οι πληροφορίες που υπάρχουν για όσα θα γίνουν στη σάλα του Christmas Theater έρχονται με το σταγονόμετρο. Οι άνθρωποι του Έντι Ράμα υπολογίζουν ότι στην εκδήλωση θα παρευρεθούν περίπου 6.000 άτομα.

Από εκεί και πέρα θα ακολουθήσει ομιλία του με την εκδήλωση να ολοκληρώνεται με συναυλία καλλιτεχνών. Το ακριβές πρόγραμμα δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό και αναμένεται να φιξαριστεί τις αμέσως επόμενες ώρες.

Σφοδρές αντιδράσεις

Πρόκειται για ιδιωτική επίσκεψη, λένε στην κυβέρνηση, ενώ από την πρώτη στιγμή ο Κυριάκος Μητσοτάκης την έχει χαρακτηρίσει περιττή σε μια συγκυρία που με την Αλβανία έχουμε θέματα λόγω της υπόθεσης Μπελέρη.

Η αντιπολίτευση αντιδρά και για την επίσκεψη του Αλβανού Πρωθυπουργού και για τις χθεσινές του επικριτικές δηλώσεις για τα κόμματα που δεν κυβερνούν στην Ελλάδα.

«Έχουν συμπληρωθεί δύο ημέρες από τις προκλητικές δηλώσεις Ράμα και την άμεση παρέμβασή του στα πολιτικά πράγματα της χώρας. Δεν έχουμε ακούσει κουβέντα από την κυβέρνηση την οποία εξύμνησε για την πρωτοβουλία του να σχολιάσει τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης», ανέφερε η Βούλα Κεχαγιά, εκπρόσωπος Τύπου ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο κ. Ράμα αυτό το οποίο κάνει είναι μια απαξίωση του πολιτικού συστήματος και το κάνει με τις ευλογίες του κ. Μητσοτάκη ή έστω με την ανοχή του», είπε ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Παύλος Γερουλάνος.

«Η προκλητική παρουσία Ράμα, με άδεια της ΝΔ και της κυβέρνησης στην Αθήνα, αλλά και η επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού αποδεικνύουν την υποχωρητικότητα και τον ενδοτισμό της ΝΔ», αναφέρει η Ελληνική Λύση. Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΚΟ Νέας Αριστεράς ανέφερε: «Πρέπει η Ελλάδα να ξεφύγει από μια λογική εθνικιστικής αναδίπλωσης».