Με θεματική «Θάλασσα, ναυτικοί, λιμάνια», το Piraeus Port Film Festival [PPFF], ένα κινηματογραφικό φεστιβάλ κινηματογράφου που διοργανώνεται για πρώτη φορά στον Πειραιά θα διεξαχθεί από την Πέμπτη 30 Μαΐου έως και την Κυριακή 2 Ιουνίου, στον Κινηματογράφο ΖΕΑ (Χαριλάου Τρικούπη 39, Πειραιάς).

Από τους κύριους σκοπούς του PPFF που θα διεξαχθεί με δωρεάν είσοδο για όλους, θα είναι η προβολή και προώθηση της εγχώριας κινηματογραφικής δημιουργίας, η δημιουργία διεθνών δεσμών μέσω της 7ης τέχνης, η εκπαίδευση μαθητών με άξονα τον κινηματογράφο και η εμπλοκή όλων των πολιτών στην ποιοτική κινηματογραφική κουλτούρα.

Κατά τη διάρκεια του PPFF, που γίνεται υπό την Αιγίδα του Δήμου Πειραιά και Υπό την Αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής καθώς και με την υποστήριξη της Εταιρείας Ελλήνων Σκηνοθετών, θα προβληθούν σημαντικές μεγάλου μήκους ταινίες του ελληνικού και ξένου κινηματογράφου, μικρού μήκους ταινίες Ελλήνων δημιουργών, όλες με άξονα τη θεματική του φεστιβάλ (το πρόγραμμα θα ανακοινωθεί τις επόμενες μέρες).

Επίσης θα πραγματοποιηθούν εισηγήσεις ταινιών από δημιουργούς και κριτικούς κινηματογράφου, θα οργανωθούν στρογγυλά τραπέζια για ζητήματα της σύγχρονης παραγωγής και θα διεξαχθούν εκπαιδευτικά προγράμματα σε συνεργασία με την Ταινιοθήκη της Ελλάδος και σε συνδυασμό με πρωινές εκπαιδευτικές προβολές για σχολεία.

Την Καλλιτεχνική Διεύθυνση του PPFF έχει αναλάβει η ηθοποιός και σκηνοθέτις Λίνα Φούντογλου, ενώ πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής είναι ο σκηνοθέτης Χρήστος Δήμας με μέλη τους κ.κ. Γιάννη Χατζηαλέξη- Αντιδήμαρχο Πολιτισμού Πειραιά, Γιώργο Φρέντζο – διευθυντή φωτογραφίας, Κυριάκο Χατζημιχαηλίδη -σκηνοθέτη, Ηλιάνα Μαυρομάτη -ηθοποιό, Δομήνικο Ιγνατιάδη -σκηνοθέτη, Ευάγγελο Αγάλου- παραγωγό, Ελίνα Βερυκάκη -Υπεύθυνη γραφείου εθελοντισμού του Δήμου Πειραιά και Γιάννη Ζουμπουλάκη- δημοσιογράφο/ κριτικό κινηματογράφου.

Την οργάνωση της παραγωγής έχει η ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΘΑΛΛΩ ΑΜΚΕ και την εκτέλεση της παραγωγής η O.C.FILMAKER.