Δύο κορυφαίοι σεφ, ο Θωμάς Μάτσας και ο Αλέξανδρος Καρακατσάνης, εμπνέονται από το "ταπεινό" παραδοσιακό ζυμαρικό για να φτιάξουν δύο δημιουργικές αλλά και απόλυτα comfort σούπες για το χειμώνα που βρίσκεται προ των πυλών.
Η vegan pastry chef Κατερίνα Θωμαΐδη φτιάχνει γλυκά με υλικά που αποθεώνουν την εποχικότητα, μιλούν στην καρδιά μας και κάνουν τον πλανήτη λίγο καλύτερο για όλους μας.
Η βελουτέ δεν είναι μια απλή σούπα. Είναι μια ολόκληρη φιλοσοφία βασισμένη επάνω στη λεπτή ισορροπία υλικών, υφών και γεύσεων. Κι εμείς, για τις νύχτες του χειμώνα που έρχονται σας προτείνουμε όχι μία, αλλά τρεις διαφορετικές και πεντανόστιμες.
Η βραδιά που διοργάνωσε το Greek America Foundation σε μια ταράτσα της Αθήνας με θέα την Ακρόπολη έφερε στη χώρα μας την Κατ Κόρα, μια γυναίκα που αποτελεί έμπνευση μέσα αλλά και έξω από τις κουζίνες.
Όλοι μας έχουμε απολαύσει φαγητά που μίλησαν κατευθείαν στην ψυχή μας. Ο Γιώργος Γιαννέλος Γκανιάτσας επιλέγει τις μακαρονάδες που εκείνος αγαπά και μας τις σερβίρει με το αυθεντικό χιούμορ που χαρακτηρίζει το προσωπικό του blog αλλά και την ίδια την περσόνα ενός φανατικού foodie.
Είναι ωφέλιμα, δυναμωτικά και, ταυτόχρονα, νόστιμα και συνυφασμένα με την ελληνική παράδοση. Τα φασόλια έχουν κερδίσει με το σπαθί τους μια θέση στο καθημερινό οικογενειακό τραπέζι.
Αυτό το Σαββατοκύριακο, 18 και 19 Οκτωβρίου, το εμβληματικό κέντρο Ολυμπιάς στο Μοναστηράκι υποδέχεται το μεγαλύτερο φεστιβάλ για το κρασί και την τέχνη στην Ελλάδα.
Φθινόπωρο σημαίνει πρωτοβρόχια, θαλπωρή και φαγητό που ζεσταίνει τη ψυχή. Ευτυχώς, η φύση έχει προνοήσει και μας δίνει τους πιο υπέροχους καρπούς της: κάστανα και μανιτάρια αποτελούν έμπνευση για τα πιο απολαυστικά πιάτα.
Μακαρόνια με κιμά ή παστίτσιο; Δεν χρειάζεται να επιλέξετε. Πάρτε ό,τι λαχανικά και όσπρια έχετε στο σπίτι και φτιάξτε τα και τα δύο στη vegetarian ή και vegan εκδοχή τους: απολαυστική, υγιεινή και σούπερ δυναμωτική!
Πόσο υγιεινό μπορεί να είναι ένα σουβλάκι; Όταν το φτιάχνεις στο σπίτι σίγουρα θα είναι καλύτερο από του συνοικιακού ψητοπωλείου. Αλλά θα είναι ποτέ ωφέλιμο, γεμάτο θρεπτικά συστατικά; Κι όμως, αυτό που μας ετοιμάζει ο Γιώργος Τσούλης είναι!
Μπορεί τούτη την εποχή να βγαίνουν τα πρώτα άγρια χόρτα, όμως ακόμη στη λαϊκή βρίσκουμε βλήτα και, φυσικά, το πανταχού παρόν σπανάκι. Με αυτές τις δύο πρασινάδες, η Μadame Ginger και η Νίκη Παυλίδου μάς φτιάχνουν υγιεινά και νόστιμα πιάτα για το καθημερινό τραπέζι.
Η Σύρος, η πρωτεύουσα των Κυκλάδων, είναι ένα νησί που μπορείς να το ανακαλύψεις ξανά και ξανά. Και κάθε φορά θα βρεις κρυμμένα διαμάντια, μέρη και μαγαζιά που κερδίζουν την καρδιά σου με τη ζεστασιά και τις γεύσεις τους.
Το ψάρι μάς κάνει καλό. Όμως, πόσο συχνά το μαγειρεύουμε στο σπίτι και πώς μπορούμε να το κάνουμε υγιεινά μεν αλλά χωρίς να καταφεύγουμε όλο στις ίδιες "ανιαρές" συνταγές; Δύο σεφ μάς δίνουν την απάντηση.
Ένας αγρότης με όραμα και βαθιά αγάπη για τα αμπέλια, βρήκε τη συνοδοιπόρο της ζωής του και μαζί δημιούργησαν ένα οινοποιείο στη Σύρο που κρατά ζωντανό το παραγνωρισμένο Σεριφιώτικο σταφύλι.
Είναι ωφέλιμα και πρέπει να υπάρχουν στο εβδομαδιαίο μας διαιτολόγιο. Δεν χρειάζεται, όμως, να τα τρώμε πάντα σούπα ή σε μια απλή σαλάτα με λαδολέμονο. Τα φασόλια είναι ένα αληθινό superfood και η Άννα Χαλικιά μας προτείνει δύο πρωτότυπους τρόπους για να τα απολαύσουμε.
Η καθημερινή μάχη που δίνει κάθε μαμά ώστε το παιδί της να τρώει σωστά στο σχολείο ξεκινά αύριο, με το πρώτο κουδούνι. Η Γιούλη Μπούζα, γνωστή food blogger και μητέρα τριών παιδιών, μας δίνει τη λύση όχι στο πιάτο αλλά στο ταπεράκι.
Αν κι εσείς έχετε το συνήθειο να τρώτε ψάρι -ή, έστω, θαλασσινά- κάθε Σάββατο, δεν χρειάζεται να το μαγειρεύετε πάντα με τον ίδιο τρόπο. Οι σεφ Μιχάλης Χάντζος και Μιλτιάδης Βλαχογιάννης μάς προτείνουν δύο συνταγές, που θα κάνουν τα τραπέζια μας πολύ πιο ενδιαφέροντα.
Δύο σεφ που κατέχουν απόλυτα το ψάρι και τα μυστικά του, η Γεωργιάννα Χιλιαδάκη και ο Παναγιώτης Φλάκας, λύνουν όλες μας τις απορίες πάνω στο μεγάλο δίλημμα που βασανίζει τους απανταχού λάτρεις των θαλασσινών.
Σάλτσα με μεγάλη ιστορία και παράδοση, η puttanesca έχει τα μυστικά της και ο σεφ Τζιοβάνι Σκαράτζι μάς τα αποκαλύπτει σε ένα απολαυστικο πιάτο με σπαγγέτι.
Απλή, με λίγα υλικά αλλά βαθιά νόστιμη και comfort, η μακαρονάδα με σάλτσα είναι το αγαπημένο φαγητό όλων μας, αλλά και της σεφ Μαρίνας Χρονά, που μας φτιάχνει τη δική της εκδοχή της pomodoro.