Τελέστηκε χθες, Σάββατο 2 Μαρτίου, στη Νέα Σμύρνη ο πρώτος γάμος ομόφυλου ζευγαριού. Πρόκειται για τους Σταύρο Γαβριλιάδη και Δημήτρη Ελευσινιώτη, οι οποίοι είναι ζευγάρι τα τελευταία 20 χρόνια και έχουν τρία παιδιά.

Ο γάμος τελέστηκε σε κλειστό οικογενειακό κύκλο.

Υπενθυμίζεται ότι το ζευγάρι είχε δημοσιεύσει την αγγελία του γάμου του την Παρασκευή (16/2)  στην εφημερίδα «Τα Νέα» λίγες ώρες μετά την ψήφιση του σχετικού νομοσχεδίου στη Βουλή με 176 θετικές ψήφους και είναι η πρώτη αναγγελία γάμου ομόφυλου ζευγαριού στην Ελλάδα.

Η αγγελία γάμου του ζευγαριού

«Οι συμπολίτες μας έχουν κάνει την αγγελία του γάμου τους. Εμείς είμαστε έτοιμοι να τους παντρέψουμε. Περιμένουμε το ΦΕΚ από το υπουργείο για να προχωρήσουμε στην τελετή, εφόσον έχουν συγκεντρώσει και τα απαραίτητα δικαιολογητικά», είχε δηλώσει στο tovima.gr ο αντιδήμαρχος Νέας Σμύρνης, Κωνσταντίνος Αναγνωστόπουλος. μετά την δημοσίευση της αγγελίας γάμου.

«Είναι αυτονόητο δικαίωμα ο γάμος των ομόφυλων ζευγαριών. Υπήρχε τόσα χρόνια ένα νομικό κενό στο Σύνταγμα. Είμαστε όλοι ίσοι απέναντι στο νόμο. Είναι δικαίωμα ο γάμος για όλους τους ανθρώπους. Πρέπει να έχουμε όλοι τα ίδια δικαιώματα σε αυτόν» είχε υπογραμμίσει.

Ποιο είναι το ζευγάρι

Ο Δημήτρης και ο Σταύρος είχαν αποφασίσει εδώ και πολλά χρόνια να ζήσουν μαζί και να δημιουργήσουν οικογένεια. Έχουν αγοράσει ένα σπίτι, όπου διαμένουν με τα τρία τους παιδιά.

Ο 52χρονος Σταύρος Γαβριλιάδης είναι γιατρός αλλεργιολόγος και διαθέτει ιατρεία στη Νέα Σμύρνη και στη Λαμία. Επίσης, είναι αντιπρόεδρος του συλλόγου «Οικογένειες Ουράνιο Τόξο».

Ο Σταύρος είχε μιλήσει στο Bloomberg και δηλώνοντας ότι «τα κοστούμια και οι βέρες μας είναι ήδη έτοιμα, ίσως είμαστε οι πρώτοι που θα παντρευτούμε». Αυτό που ενθαρρύνει πλέον τον 52χρονο αλλεργιολόγο είναι ότι δε φοβάται για την τύχη του γιου του, εάν ο ίδιος πεθάνει πριν από το σύντροφό του Δημήτρη. Οι πέντε τους θα είναι πλέον μία οικογένεια, και όχι «ξένοι».

Επιπλέον, ο Σταύρος ανέφερε ότι ο νέος νόμος λύνει πολλά από τα προβλήματα της οικογένειάς του, ενώ μετά τον γάμο το ζευγάρι πρόκειται να υιοθετήσει επίσημα τα δίδυμα παιδιά του συντρόφου του.

«Θα γίνουμε επιτέλους μία οικογένεια με δύο επίθετα», είχε αναφέρει.

Στα θεωρεία της Βουλής

Οι Σταύρος Γαβριλιάδης και Δημήτρης Ελευσινιώτης είχαν παρακολουθήσει από τα θεωρεία της Βουλής την ψήφιση του νομοσχεδίου για τον γάμο ομοφύλων, μαζί με άλλα ενεργά μέλη της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας.