Λίγες ημέρες μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου που επιτρέπει τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών στην Ελλάδα, έχουμε την πρώτη αναγγελία γάμου για ένα ζευγάρι γυναικών η οποία δημοσιεύθηκε ήδη στην εφημερίδα ΕφΣυν.

Σύμφωνα με αυτή το ζεύγος θα παντρευτεί στο δήμο Αθηναίων. Η ημερομηνία που θα πραγματοποιηθεί ο γάμος δεν αναφέρεται στην αναγγελία παρά μόνο τα ονόματα των δύο γυναικών. Πρόκειται για την ψυχοπαιδαγωγό Δανάη Δεληγεώργη και την ηθοποιό Αλεξία Μπεζίκη.

Υπενθυμίζουμε ότι την αμέσως επόμενη ημέρα της ψήφισης του νομοσχεδίου είχαμε την αναγγελία του πρώτου γάμου ανδρών στην Ελλάδα με την τελετή να πραγματοποιείται στη Νέα Σμύρνη.

Η κυρία Δεληγεώργη είχε μιλήσει στις 12 Ιανουαρίου στο Kontra Channel σχετικά με την ψήφιση του νομοσχεδίου για τα ομόφυλα ζευγάρια.

«Δεν είναι εύκολο να ξεριζωθούν οι πεποιθήσεις των προηγούμενων γενεών. Δεν εξαλείφονται αμέσως. Υπάρχουν εκεί, μέσα μας. Όμως, νιώθω πως υπάρχει η πρόθεση για αλλαγή. Ξέρετε υπάρχουν δύο δρόμοι: να επαναστατήσεις παρά τον φόβο ή να μην επαναστατείς και να ψάχνεις να βρεις έναν τρόπο να υπάρξεις στα κρυφά ή κάπου μακριά. Πιστεύω πως πρέπει να δίνουμε τη μάχη, παρά τον φόβο», είχε δηλώσει.