Η Ελλάδα είναι εδώ και λίγες ώρες η 37η χώρα στον κόσμο που αναγνώρισε την ισότητα στον γάμο. Η είδηση της νομιμοποίησης του γάμου των ομοφύλων διαδόθηκε με ταχύτητα φωτός, μοιράζοντας χαρά και συγκίνηση σε ένα πολύ μεγάλο μέρος της κοινωνίας που μέχρι τώρα στερούνταν του θεμελιώδους αυτού δικαιώματος που για κάθε ετεροφυλόφιλο πολίτη ήταν πάντοτε δεδομένο.

Φωτ.: Eurokinissi

Φωτ.: Eurokinissi

Το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών ψηφίστηκε το βράδυ της Πέμπτης (15/02) στην Βουλή με ονομαστική ψηφοφορία. Συνολικά ψήφισαν 254 βουλευτές, επί της αρχής ψήφισαν «ναι» 176, «όχι» 76 και παρών 2.

Φωτ.: Eurokinissi

Καθ’ όλη τη διάρκεια της ψηφοφορίας, μέλη της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας βρίσκονταν στα θεωρεία της Βουλής αλλά και έξω από αυτήν, παρακολουθώντας την ιστορική αυτή στιγμή. Ανάμεσα σε εκείνους που παρακολούθησαν την ψήφιση εκ των έσω ήταν ο ηθοποιός Γιώργος Καπουτζίδης αλλά και ο παρουσιαστής Φώτης Σεργουλόπουλος.

Φωτ.: Eurokinissi

Στο άκουσμα της υπερψήφισης του νομοσχεδίου, η πλατεία Συντάγματος τραντάχτηκε από πανηγυρισμούς. Το BBC, οι New York Times και ο Guardian έβγαλαν έκτακτη είδηση για την ψήφιση του νόμου.

Φωτ.: Eurokinissi

Φωτ.: Eurokinissi

Φωτ.: Eurokinissi

Το BBC έκανε αναφορά και στο σχόλιο του Κυριάκου Μητσοτάκη ότι ο νέος νόμος «θα καταργήσει με τόλμη μια σοβαρή ανισότητα». Οι New York Times επισήμαναν ότι «παρόλο που είναι η 16η χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης που τους επιτρέπει, πρόκειται για την πρώτη ορθόδοξη που περνάει ένα τέτοιο νομοσχέδιο».