Ποικίλα σχόλια, αλλά και έντονες αντιδράσεις προκάλεσε η τοποθέτηση του Δημήτρη Κουτσούμπα στη Βουλή, για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών. Είναι ενδεικτική η αντίδραση της Νέας Αριστέρας, που επισήμανε, ότι ο Γενικός Γραμματέας του Κομμουνιστικού Κόμματος, επέλεξε να επενδύσει στα φοβικά ένστικτα της κοινωνίας.

«Γάμος ομόφυλων ζευγαριών σημαίνει από χέρι κατάργηση της πατρότητας-μητρότητας. Οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στον γονέα 1, 2, 3 και βάλε», σημείωσε αρχικά ο Γ.Γ. του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, για το επίμαχο νομοσχέδιο, που πρόκειται να επέλθει το προσεχές διάστημα προς ψήφιση στη Βουλή.

«Οδηγεί στην ακραία εμπορευματοποίηση του γυναικείου σώματος με την παρένθετη μητρότητα. Αυτό, πρακτικά, σημαίνει πολιτικός γάμος ομόφυλων ζευγαριών. Έτσι ήταν και έτσι είναι, όσο κι αν προσπαθούν ορισμένοι να το διαχωρίσουν για ευνόητους λόγους», συμπλήρωσε εν συνεχεία ο Δημήτρης Κουτσούμπας στην Ολομέλεια της Βουλής.

«Σκοταδισμός, σύγχρονη βαρβαρότητα είναι»

Επίσης, ο Δημήτρης Κουτσούμπας, συμπλήρωσε, ότι «Κάνετε, λοιπόν, λέτε, μια σημαντική κίνηση στα ανθρώπινα δικαιώματα. Επικαλείστε μάλιστα τα δικαιώματα των παιδιών που μεγαλώνουν από ομόφυλα ζευγάρια. Αν όντως θέλατε να ρυθμίσετε ή να βελτιώσετε κάποιες ρυθμίσεις που υπάρχουν και που αφορούν τη σχέση ενός παιδιού με την ή τον σύντροφο του φυσικού ή θετού γονιού του, ανεξαρτήτως σεξουαλικού προσανατολισμού, θα μπορούσατε να το κάνετε. Και να καλύψετε κάποια ζητήματα της καθημερινότητας σε όφελος της προστασίας των παιδιών».

«Λέτε ότι θα το φέρετε επειδή «αυτό ισχύει και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες». Δεν θα επεκταθώ σήμερα, αλλά αυτό που ισχύει σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες είναι ακριβώς η διαγραφή των όρων μητρότητας-πατρότητας που εδράζεται στη βιολογική συμπληρωματικότητα γυναίκας – άνδρα στην αναπαραγωγική διαδικασία, και η αντικατάστασή τους από το γονέας 1, 2 βάλε κ.λπ. όσα θες. Είναι η παραπέρα εμπορευματοποίηση της παρένθετης μητρότητας, η οποία έχει εξελιχθεί σε μία μπίζνα δισεκατομμυρίων κερδών. Και αυτό μόνο πρόοδος δεν είναι. Σκοταδισμός, σύγχρονη βαρβαρότητα είναι», υπογράμμισε ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

«Η ευθύνη σας είναι ακόμα μεγαλύτερη, γιατί δώσατε την ευκαιρία να προβάλλονται σκοταδιστικές απόψεις από τους αντιδραστικούς, ακροδεξιούς για το θεσμό της οικογένειας, που αντιμετωπίζουν τη γυναίκα μόνο ως μηχανή αναπαραγωγής παιδιών. Και σε διάφορες άλλες ανορθολογικές, αντιεπιστημονικές απόψεις περί κοινωνικής κατασκευή του φύλου, που φτάνουν να αμφισβητούν ακόμα και την κοινωνική πραγματικότητα. Και που οδηγούν και σε εμπόριο παιδιών, παραγγελίες παιδιών, ευγονική στην πράξη, όπως είχε δηλώσει και υπονόησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ», πρόσθεσε ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

Νέα Αριστερά: «Αναχρονιστικές αντιλήψεις»

«Ακούγοντας σήμερα τον κύριο Κουτσούμπα στη Βουλή, θα μπορούσε να φανταστεί κανείς στην θέση του τον κύριο Σαμαρά ή έναν συντηρητικό ιεράρχη. Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ δήλωσε ότι «ο γάμος ομοφύλων σημαίνει από χέρι κατάργηση μητρότητας και πατρότητας». Το Κομμουνιστικό Κόμμα επιλέγει να επενδύσει στα φοβικά ένστικτα της ελληνικής κοινωνίας καταφεύγοντας σε αναχρονιστικές αντιλήψεις απέναντι στο δικαίωμα των ανθρώπων, όλων των ανθρώπων, στη νομική αναγνώριση της σχέσης τους και στην τεκνοθεσία», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Κωστής Καρποζήλος, εκπρόσωπος Τύπου του νέου κόμματος.