Ο Ρώσος δισεκατομμυριούχος Μιχαήλ Φρίντμαν συνελήφθη στο Λονδίνο με την κατηγορία της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, μετέδωσε το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS μετά την ανακοίνωση της Εθνικής Υπηρεσίας Εγκλήματος του Ηνωμένου Βασιλείου.

Σύμφωνα με το Politico, η υπηρεσία εγκλήματος είπε ότι ο επιχειρηματίας, του οποίου δεν ταυτοποιήθηκε, συνελήφθη την Πέμπτη στο σπίτι του στο Λονδίνο ως ύποπτος για ξέπλυμα χρήματος, συνωμοσία για εξαπάτηση του Υπουργείου Εσωτερικών και συνωμοσία για ψευδορκία, σύμφωνα με δήλωση που δόθηκε το Σάββατο. Ο άνδρας αφέθηκε ελεύθερος αργότερα με εγγύηση.

Διαβάστε επίσης: Mιχαήλ Φρίντμαν: Ο Ρώσος που ελέγχει τα σουπερμάρκετ Dia

Η δήλωση του Ομίλου Alfa

Στη δήλωσή της το Σάββατο, η βρετανική υπηρεσία εγκλήματος ανέφερε ότι ένας 58χρονος άνδρας ήταν μεταξύ τριών ανδρών που συνελήφθησαν από αξιωματικούς του Κυττάρου Καταπολέμησης της Κλεπτοκρατίας την Πέμπτη σε μια «κατοικία πολλών εκατομμυρίων λιρών» στο Λονδίνο. Και οι τρεις άνδρες αφέθηκαν ελεύθεροι με εγγύηση, ανέφερε το πρακτορείο.

Ο Όμιλος Alfa εξέδωσε δήλωση το Σάββατο δηλώνοντας ότι ο Fridman δεν είχε συλληφθεί. αλλά η δήλωση δεν αναφερόταν στο εάν ο Φρίντμαν αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση, σύμφωνα με δημοσίευμα του Radio Free Europe.

Ποιός είναι ο Μιχαήλ Φρίντμαν

Ο Fridman, κύριος του Alfa Group, ενός από τους μεγαλύτερους ιδιωτικούς επενδυτικούς ομίλους της Ρωσίας, βρίσκεται στη λίστα κυρώσεων της ΕΕ για την εισβολή του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν στην Ουκρανία.

Η ΕΕ χαρακτήρισε τον 58χρονο Φρίντμαν «κορυφαίο Ρώσο χρηματοδότη και βοηθό του στενού κύκλου του Πούτιν» όταν τον τοποθέτησε στη λίστα κυρώσεων στα τέλη Φεβρουαρίου.