Πολλά ερωτηματικά εγείρονται γύρω από την περιουσία του πατέρα Αντωνίου και της πρεσβυτέρας καθώς τα χρήματα τα οποία φέρεται να είχαν σε λογαριασμούς αλλά και σε μετρητά, τα κοσμήματα μεγάλης αξίας καθώς και οι χρυσές λίρες, προκαλούν ίλιγγο και σίγουρα δεν συνάδουν με το προφίλ του απλού ιερέα που είχε «χτίσει» μέχρι πρότινος ο επικεφαλής της Κιβωτού του Κόσμου.

Την ώρα που οι καταγγελίες για κακοποιητικές συμπεριφορές εναντίον παιδιών συνεχίζονται, χθες, ήρθε μία εξέλιξη – σοκ για τον πατέρα Αντώνιο καθώς οι εισαγγελείς ανηλίκων αποφάσισαν την απομάκρυνση του του πατέρα Αντωνίου από την «Κιβωτό του Κόσμου» τονίζοντας ότι απαγορεύεται τόσο στον ίδιο όσο και σε τρία ακόμη πρόσωπα, να έχουν οποιαδήποτε σχέση με τη Δομή.

H εισαγγελική διάταξη, όπως έγινε γνωστό,  ισχύει για ενενήντα μέρες και μετά θα πρέπει να επικυρωθεί με δικαστική απόφαση. Αφορα τα τέσσερα πρόσωπα τα οποία βρίσκονται στο κάδρο των ποινικών ερευνών ενώ με την κίνησή τους αυτή οι εισαγγελείς αποσκοπούν στο να παραμείνει μακριά από τα ανήλικα ο πατέρας Αντώνιος και τα άλλα τρία πρόσωπα για να μην μπορούν να επηρεάσουν τα ανήλικα που φιλοξενούνται στη Κιβωτό.

Πού βρίσκεται ο πατέρας Αντώνιος; Πώς θα αντιδράσει;

Την ώρα που οι εξελίξεις στην σκοτεινή υπόθεση της «Κιβωτού του Κόσμου» είναι συνεχείς και οι αποκαλύψεις διαδέχονται η μία την άλλη, τόσο στο κομμάτι των καταγγελιών για κακοποίηση παιδιών που φιλοξενούνταν στις δομές της οργάνωσης, όσο και στο οικονομικό σκέλος, καθώς έρχονται στο φως πληροφορίες για πακτωλό χρημάτων που διαχειρίζονταν – όχι με τόσο διαφανή τρόπο – οι υπεύθυνοι της ΜΚΟ, άγνωστο παραμένει ακόμη το πού βρίσκεται ο πατέρας Αντώνιος.

Υπάλληλοι της δομής στον Κολωνό δεν επιβεβαιώνουν τις πληροφορίες που τον θέλουν να βρίσκεται στο διαμέρισμα όπου διέμενε στον 4ο όροφο του κτιρίου, ενώ από την Αστυνομία αναφέρουν πως βρίσκεται εκεί – όπου έγινε και η τελευταία έφοδος από την Οικονομική Αστυνομία και εντοπίστηκαν τα 350.000 ευρώ σε μετρητά.

Όπως ανέφερε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA η δικαστική συντάκτρια Άννα Κανδύλη, άτομο από το στενό περιβάλλον του πατέρα Αντωνίου τής μετέφερε πως ο ιερέας δεν πρόκειται να φέρει αντίρρηση στις οδηγίες των Αρχών και θα αποχωρήσει από την «Κιβωτό» όπως του ζητείται, αλλά μέχρι το απόγευμα της Πέμπτης δεν του είχε κοινοποιηθεί η εισαγγελική διάταξη.

Παράλληλα, δεν έχει εκδοθεί, προς το παρόν, κάποια απόφαση για την πρεσβυτέρα.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, την Παρασκευή αναμένεται να υπάρξει μία συγκέντρωση έξω από τη δομή του Κολωνού από υποστηρικτές τού πατέρα Αντωνίου, οι οποίοι ισχυρίζονται πως όσα έχουν λεχθεί εναντίον του «είναι ψέματα».

Στο φως τα… υπάρχοντα του πατέρα Αντωνίου και της πρεσβυτέρας

Μετά τη χθεσινή εξέλιξη καθώς και τον έλεγχο που διενεργείται στα οικονομικά της Δομής αλλά και του πατέρα Αντωνίου και της πρεσβυτέρας, το ενδιαφέρον εστιάζεται στις οικονομικές πτυχές του θέματος, καθώς τα στοιχεία που έρχονται στο φως προκαλούν προβληματισμό.

Είναι χαρακτηριστικό ότι μέσα στο διαμέρισμα της δομής του Κολωνού, όπου έμεναν ο πατέρας Αντώνιος και η πρεσβυτέρα, βρέθηκαν κοσμήματα μεγάλης αξίας, που προέρχονται από δωρεές πολιτών στην «Κιβωτό», καθώς επίσης και 270 χρυσές λίρες Αγγλίας, αλλά και εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ σε μετρητά, την προέλευση των οποίων θα κληθούν να εξηγήσουν οι πρώην υπεύθυνοι της οργάνωσης.

Ήδη, έχουν δεσμευτεί 4 τραπεζικοί λογαριασμοί σε δύο τράπεζες . Συνολικά, περιέχουν 360.000 ευρώ.

Από αυτά, τα 130.000 ευρώ ήταν σε τραπεζικό λογαριασμό της πρεσβυτέρας, τα 170.000 ευρώ σε κοινό τραπεζικό λογαριασμό με τον σύζυγό της, ενώ βρέθηκαν και 60.000 ευρώ στο όνομα της 86χρονης μητέρας του ιερέα.

Ο ρόλος της πρεσβυτέρας

Η πρεσβυτέρα από την πλευρά της, ο ρόλος της οποίας στην Κιβωτό ελέγχεται για πολλούς λόγους, φαίνεται πως διαχειριζόταν εκατομμύρια ευρώ από την Κιβωτό, την ώρα που δήλωνε ως επάγγελμα «οικιακά».

Είναι χαρακτηριστικό, επίσης, του πακτωλού των χρημάτων που διαχειρίζονταν οι υπεύθυνοι της οργάνωσης, ότι σε τράπεζα βρέθηκαν 5.900.000 σε λογαριασμό της ΜΚΟ!