Ένας «χορός» εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ στους τραπεζικούς λογαριασμούς του πατέρα Αντωνίου και της πρεσβυτέρας πλαισιώνεται από καταγγελίες πρώην τροφίμων και εθελοντών της «Κιβωτού του Κόσμου», ενώ η μεγάλη έρευνα των Αρχών βρίσκεται σε εξέλιξη και καθημερινά φέρνει στην επιφάνεια αποκαλύψεις που σοκάρουν για τον «καλό ποιμένα», ο οποίος – όπως όλα δείχνουν – ταυτόχρονα, ήταν και… «Κροίσος».

Οι απολύσεις υπαλλήλων της οργάνωσης από τη νέα διοίκηση της ΜΚΟ, τα πρόστιμα που είχαν επιβληθεί για μαύρη εργασία, μαζί με την εισαγγελική εντολή για απαγόρευση στον πατέρα Αντώνιο να πλησιάσει τις δομές της «Κιβωτού», συνθέτουν το παζλ των τελευταίων εξελίξεων.

Κοσμήματα, λεφτά και χρυσές λίρες Αγγλίας

Μέσα στο διαμέρισμα της δομής του Κολωνού, όπου έμεναν ο πατέρας Αντώνιος και η πρεσβυτέρα, βρέθηκαν κοσμήματα μεγάλης αξίας, που προέρχονται από δωρεές πολιτών στην «Κιβωτό», καθώς επίσης και 270 χρυσές λίρες Αγγλίας, αλλά και εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ σε μετρητά, την προέλευση των οποίων θα κληθούν να εξηγήσουν οι πρώην υπεύθυνοι της οργάνωσης.

Ήδη, έχουν δεσμευτεί 4 τραπεζικοί λογαριασμοί σε δύο τράπεζες. Συνολικά, περιέχουν 360.000 ευρώ.

Από αυτά, τα 130.000 ευρώ ήταν σε τραπεζικό λογαριασμό της πρεσβυτέρας, τα 170.000 ευρώ σε κοινό τραπεζικό λογαριασμό με τον σύζυγό της, ενώ βρέθηκαν και 60.000 ευρώ στο όνομα της 86χρονης μητέρας του ιερέα.

«Οικιακά» δήλωνε η πρόεδρος της ΜΚΟ

Η πρεσβυτέρα, που ως πρόεδρος της «Κιβωτού» διαχειριζόταν εκατομμύρια από δωρεές, δήλωνε ως επάγγελμα «οικιακά».

Είναι χαρακτηριστικό, επίσης, του πακτωλού των χρημάτων που διαχειρίζονταν οι υπεύθυνοι της οργάνωσης, ότι σε τράπεζα βρέθηκαν 5.900.000 σε λογαριασμό της ΜΚΟ!

Το μεσημέρι της Πέμπτης, με εισαγγελική εντολή, απαγορεύτηκε στον πατέρα Αντώνιο και τους άλλοτε στενούς συνεργάτες του στην «Κιβωτό», που έχουν ήδη απομακρυνθεί, να πλησιάζουν τις δομές και τα παιδιά που φιλοξενούνται σε αυτές, μέχρι το τέλος της έρευνας.

Αυτό σημαίνει πως ο πατέρας Αντώνιος θα πρέπει να απομακρυνθεί από τη δομή του Κολωνού, στον τελευταίο όροφο της οποίας είχε μία από τις κατοικίες του.

Ερευνούν πιθανή ασέλγεια 15χρονου στο Βόλο

Το περασμένο Σαββατοκύριακο, κλιμάκιο αστυνομικών ταξίδεψε στο Βόλο και πήρε κατάθεση από 15χρονο τρόφιμο στη δομή της πόλης. Αφορμή ήταν οι αναφορές που είχε κάνει ο 19χρονος για πιθανή ασέλγεια και στη δική του περίπτωση.

«Τον Αύγουστο που μας πέρασε, μιλώντας τηλεφωνικά με μια τραπεζοκόμο στο Βόλο, μου είπε ότι κλεινόταν με το παιδί για ώρες στο δωμάτιό του. Επειδή τον ξέρω, είμαι σίγουρος πως έκανε τα ίδια και στη δική του περίπτωση», κατέθεσε ο 19χρονος.

Από χθες, Τετάρτη, εκτός «Κιβωτού του Κόσμου» τέθηκαν 3 πρώην στενοί συνεργάτες του πατέρα Αντωνίου και της πρεσβυτέρας, με την αξιολόγηση του προσωπικού να συνεχίζεται από τη νέα διοίκηση της οργάνωσης.

Επιπλέον, από τα 273 ακίνητα που έχει στην κατοχή της η ΜΚΟ, το ένα είναι δηλωμένο ως κατοικία της πρεσβυτέρας και φαίνεται πως έχει αγοραστεί με χρήματα της οργάνωσης και ανήκει τυπικά στο χαρτοφυλάκιό της. Πρόκειται για μεζονέτα που αγοράστηκε το Νοέμβριο του 2007, 105 τ.μ., αντικειμενικής αξίας 126 χιλιάδων ευρώ και με τιμή πώλησης 295.000 ευρώ.

Εισόδημα αγνώστου προελεύσεως

Την ίδια ώρα, μέσα στον κυκεώνα των αποκαλύψεων, ο Βασίλης Λαμπρόπουλος, αστυνομικός συντάκτης των εφημερίδων «Το Βήμα» και «Τα Νέα», μιλώντας στο Live News με τον Νίκο Ευαγγελάτο στο MEGA, για τα οικονομικά του πατέρα Αντωνίου, τόνισε ότι «από τις φορολογικές δηλώσεις του πατρός Αντωνίου φαίνεται να δηλώνει ότι έχει ετήσιο εισόδημα 15.000 ευρώ, αλλά από άγνωστη και απροσδιόριστη πηγή».

Στη φορολογική δήλωση του πατέρα Αντωνίου εμφανίζεται επίσης ένα ακίνητο σε επαρχιακή πόλη, σημαντικής αξίας, χωρίς να μπορεί να αποδειχθεί πώς το ακίνητο βρέθηκε στην ιδιοκτησία του.

Διαχειριστής του ιερέα ο… νεκρός πατέρας του

Καταλήγοντας, ο Βασίλης Λαμπρόπουλος αποκάλυψε ότι έκπληκτες οι Αρχές έχουν διαπιστώσει ότι διαχειριστής τού πατέρα Αντωνίου εμφανιζόταν ο μέχρι πρόσφατα αποθανών πατέρας του.