Στις πρωινές δηλώσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη σε ότι αφορά στο ενδεχόμενο προώρων εκλογών, παρέπεμψε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, ξεκινώντας την καθημερινή ενημέρωση στους δημοσιογράφους.

Ο κ. Οικονόμου μίλησε επίσης και για τα τρία χρόνια διακυβέρνησης στα οποία αναφέρθηκε χθες από το βήμα της Βουλής και ο Πρωθυπουργός, λέγοντας ότι: «Τα όσα πετύχαμε στα 3 χρόνια είναι δείκτης όσων μπορούμε να πετύχουμε στο επόμενο διάστημα».

Τρία χρόνια Νέα Δημοκρατία

Συμπληρώνονται σήμερα τρία από την ημέρα που οι Έλληνες αποφάσισαν να αλλάξουν σελίδα και να τελειώσουν με την μνημονιακή ταλαιπωρία, ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, ξεκινώντας την ενημέρωση.

«Χειριστήκαμε τις κρίσεις με επάρκεια και αποτελεσματικότητα, η Ελλάδα παραμένει όρθια, όταν άλλες δυνάμεις λύγισαν, χάρη στις τεράστιες προσπάθειες της ελληνικής κοινωνίας. Μέσα στον παγκόσμιο τυφώνα η Ελλάδα δεν έμεινε σε θέση άμυνας, πήγαμε μπροστά. Ξεπεράσαμε τις τραγωδίες του μνημονίου και αντιμετωπίσαμε χρόνιες παθογένειες» είπε και συμπλήρωσε:

«Τα όσα πετύχαμε είναι ο δείκτης για τα όσα μπορούμε να πετύχουμε στο επόμενο διάστημα που δεν θα υπάρχουν τόσες κρίσεις» είπε και αναφέρθηκε σε 20 επιτεύγματα της κυβέρνηση και της κοινωνίας, μεταξύ των οποίων ήταν η αύξηση του ΑΕΠ, η μείωση της ανεργίας, οι μειώσεις φόρων και εισφορών, η ενίσχυση του εισοδήματος, οι ξένες άμεσες επενδύσεις, ο διπλασιασμός των ελληνικών εξαγωγών, η ενίσχυση της μεσαίας τάξης, η αύξηση του κατώτατου μισθού, τα 51 δις ευρώ που έχουν δοθεί για να στηρίξουν νοικοκυριά και εισοδήματα, η έξοδος από την ενισχυμένη εποπτεία, η αποπληρωμή του ΔΝΤ, η ψηφιοποίηση του κράτους και άλλα σε όλους τους τομείς της πολιτικής.

Πρόωρες εκλογές

«Αν ακούσετε όλη τη συνέντευξη του πρωθυπουργού, θα καταλάβετε πόσο καθαρή ήταν η τοποθέτηση του. Ήταν πολύ σαφής. Η αποσπασματική απόδοση ή η διαστρέβλωση οδηγεί σε συμπεράσματα που δεν συνάδουν με την τοποθέτηση του πρωθυπουργού» είπε ο κ. Οικονόμου, ενώ παράλληλα τόνισε: «Δεν υπάρχει δημοσκοπική καθίζηση της κυβέρνησης. Η διαφορά είναι αυτή που ήταν στις εκλογές του 2019. Είμαστε προσηλωμένοι στη δουλειά μας».