Είναι απολύτως προφανές ότι η συνεχής ισχυροποίηση της χώρας μας σε όλα τα μέτωπα, κάνει τον κ. Ερντογάν να αισθάνεται εξαιρετικά άβολα και να ξεπερνά κάθε όριο» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου σχολιάζοντας την εξωφρενική δήλωση του Τούρκου προέδρου στον ελληνικό λαό να «δώσει ένα μάθημα, μέσω της δημοκρατικής οδού, στους κυβερνώντες».

Διαβάστε επίσης: Ερντογάν – «Η Ελλάδα πουλάει νταηλίκι – «Να διδαχτεί από τη Μικρασιατική Καταστροφή»

Όπως επισήμανε ο κ. Οικονόμου, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, «επιχείρησε ωμή παρέμβαση στα εσωτερικά της χώρα μας. Είναι απολύτως φυσικό ο κ. Ερντογάν να μην αισθάνεται άνετα με μια κυβέρνηση που σημειώνει επιτυχίες για την πατρίδα, με μια κυβέρνηση που δυναμώνει τη χώρα με ένα εξοπλιστικό πρόγραμμα που εδραιώνει τη θέση μας ως παράγοντα σταθερότητας, είναι φυσικό να ενοχλείται με έναν πρωθυπουργό που έχει ανεβάσει την εκπροσώπηση της χώρας σε άλλα στάνταρ, που τον χειροκροτούσε όρθιο το Κογκρέσο, που συναντά τον πρόεδρο των ΗΠΑ, που υπογράφει μεγάλες συμφωνίες, που μεγαλώνει την επικράτεια με τις συμφωνίες που υπογράφει για ΑΟΖ, που έχει καταστήσει πρωταγωνίστρια την Ελλάδα στα Βαλκάνια με κρίσιμες ενεργειακές συμμαχίες, είναι κατανοητό να είναι δυσαρεστημένος που η κυβέρνηση εξασφαλίζει συνθήκες σταθερότητας».

«Αυτή τη στεναχώρια του ο κ. Ερντογάν ας την κρατήσει για τον εαυτό του. Η ελληνική κοινωνία έχει την ωριμότητα και την ιστορική γνώση να κλείνει τα αυτιά της στις απίστευτες προκλήσεις. Όσο και να ενοχλείται ο κ. Ερντογάν, θα συνεχίσουμε . Οι επιτυχίες της κυβέρνησης και του κ. Μητσοτάκη είναι επιτυχίες της πατρίδας, σηκώνουν την Ελλάδα ψηλότερα, σηματοδοτούν τη δυναμική επιστροφή της Ελλάδας σε όλα τα μέτωπα. Όσο εξοργίζεται ο κ. Ερντογάν, η κυβέρνηση και ο κ. Μητσοτάκης θα συνεχίσουν προς την κατεύθυνση αυτή» τόνισε ο Γιάννης Οικονόμου.

«Η πατρίδα μας δεν θα ξαναυπάρξει αδύναμη, ένας παρίας» σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.