Ένα άρθρο στην «Αυγή», με υπογραφή του Φραγκίσκου Κουτεντάκη, συντονιστή του γραφείου Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή προκάλεσε εσωτερικό αναβρασμό στον ΣΥΡΙΖΑ με τον Πολάκη να βγαίνει μπροστά και να απαντά στον κ. Κουτεντάκη, όπως γράφει ο ΒΗΜΑτοδότης.

Τι λέει το άρθρο του κ. Κουτεντάκη; Ξεκαθαρίζει πρωτίστως ότι «πρέπει να τεθούν δημοσιονομικές προτεραιότητες», βάζοντας τέλος στο αφήγημα του λεφτόδεντρου και στην πλειοδοτική λογική του «λεφτά υπάρχουν». Ήταν αρκετό για να προκαλέσει την «οργή» του Παύλου Πολάκη κατά του «συντρόφου» του. Και να του απευθυνθεί «προειδοποιώντας» τον πως δεν θα κυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ όπως τα περιγράφει αυτός και κάποιοι «σύμβουλοι επενδύσεων τραπεζών….» (σ.σ. μάλλον θα εννοεί τον Δημ. Λιάκο που προσφάτως είχε κόντρα με τον Γ. Τσίπρα).

Μου λένε ότι ο κ. Πολάκης παρακολουθεί όλα τα άρθρα των «συντρόφων» και αναλόγως επεμβαίνει. Ο κ. Κουτεντάκης δεν είναι όμως κανένα τυχαίο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ. Προέρχεται από τη στενή, στενότατη ομάδα του Αλέξη Τσίπρα. Σύμβουλός του, στέλεχος της διαπραγματευτικής ομάδας με τους δανειστές, το Νο2 στο Γενικό Λογιστήριο (κάτω από τον κ. Χουλιαράκη). Και επιπλέον αριστερός και τεχνοκράτης, αγαπητός στους Σταθάκη, Δραγασάκη, Τσακαλώτο. Και κυρίως είναι οικονομολόγος, ενώ ο κ. Πολάκης είναι γιατρός!