Τη σεζόν 2021-2022, και κάθε εβδομάδα, ο κινηματογράφος ΑΝΔΟΡΑ ( Σεβαστουπόλεως 117, Ερ. Σταυρός ,ΜΕΤΡΟ Πανόρμου, Τηλ.: 2106980796 ), πριν από την προβολή των μεγάλου μήκους ταινιών της διανομής, θα προβάλλει επιλεγμένες ελληνικές ταινίες μικρού μήκους πρόσφατης παραγωγής. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία της εταιρίας κινηματογραφικής διανομής Weirdwave που στόχο έχει την ανάδειξη της ελληνικής μικρού μήκους ταινίας σε μια περίοδο άνθησης αυτών των ταινιών με διακρίσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Η αρχή έγινε την περασμένη Πέμπτη με την ταινία του Βασίλη Καλαμάκη «Ο φοιτητής» (8′), μία ταινία μυθοπλασίας στο πνεύμα των ημερών, καθώς, εμπνευσμένη από το αληθινό γεγονός, αφηγείται τι συνέβη μέσα στο τανκ που εισέβαλε στο Πολυτεχνείο. Στην ταινία, παρακολουθούμε την ιστορία του πληρώματος του μοιραίου άρματος από την στιγμή της λήψης της εντολής μέχρι την εισβολή στον προαύλιο χώρο του Πολυτεχνείου τον Νοέμβριο του 1973. Πρωταγωνιστεί ο Γιώργος Πυρπασόπουλος .

Ο Γιώργος Πυρπασόπουλος όπως εμφανίζεται στον «Φοιτητή» του Βασιλη Καλαμάκη

Παράλληλα, πριν από την βραδινή προβολή (22.00) της ταινίας «Βαβέλ –Από τη Σιωπή στην Έκρηξη» του Μελέτη Μοίρα, θα παίζεται και η μικρού μήκους ταινία «Silence» του ιδίου που διαπραγματεύεται τη δυσκολία των ανθρωπίνων σχέσεων.

Ο προγραμματισμός έως τον Ιανουάριο περιλαμβάνει από το «Brutalia-days of labour» του Μανώλη Μαυρή (βραβείο CANAL+ στην Εβδομάδα της Κριτικής των Κανών, Χρυσός Διόνυσος στο Φεστιβάλ Δράμας), μέχρι την πολυβραβευμένη ταινία «To τέλος του πόνου (Μία πρόταση)» της Ζακλίν Λέντζου (παγκόσμια πρεμιέρα στο φεστιβάλ του Λοκάρνο) και το «Ίσκιωμα» του Κώστα Γεραμπίνη.

Σκηνή από την βραβευμένη ταινία του Μανώλη Μαυρή «Brutalia-days of labour»

Το πρόγραμμα, μέχρι στιγμής, έχει διαμορφωθεί ως εξής:

18/11 Ο φοιτητής (8′), Βασίλης Καλαμάκης (17.30)

Silence (8′), του Μελέτη Μοίρα (22.00)

25/11 To τέλος του πόνου (Μία πρόταση) (14′), Ζακλίν Λέντζου

2/12 Μελατονίνη (13′), Νίκος Πάστρας

9/12 A summer place (21′), Αλεξάνδρα Ματθαίου

16/12 Ίσκιωμα (15′), Κώστας Γεραμπίνης

23/12 Goads (15′), Ίρις Μπαγλανέα

30/12 Brutalia, days of labour (26′), Μανώλης Μαυρής

6/1 Happy (8′), Γιούλη Αναστασοπούλου

13/1 Souls all unaccompanied (26′), Γιώργος Τελτζιδης.

Κατά την διάρκεια των γιορτών θα προβληθούν επίσης οι ταινίες

Τοπίο με καλυβα και δάσος (3′) του Ηλία Δ.Δούλη και το

Γιαφ-Γιουφ (4′, animation) της Αθηνάς-Γεωργίας Κουμελά

Τον Ιανουάριο του 2022 θα ακολουθήσει νέο πρόγραμμα που περιλαμβάνει πολλές ακόμα ενδιαφέρουσες δουλειές των δύο τελευταίων ετών. Η προβολή των μικρού μήκους ταινιών θα πραγματοποιείται συνήθως στην πρώτη (απογευματινή) προβολή του κινηματογράφου, ενώ οι θεατές θα μπορούν να τις παρακολουθούν στην τιμή του εισιτηρίου της μεγάλου μήκους ταινίας.