Η 80χρονη ιστορία της Jeep είναι γεμάτη τεχνολογικά και ποιοτικά άλματα σε βαθμό που η ίδια η μάρκα έδωσε το όνομά της σε μια ολόκληρη κατηγορία αυτοκινήτων η οποία είναι η δημοφιλέστερη παγκοσμίως.

Με μοντέλα-ορόσημα στην ιστορία της αυτοκίνησης, η Jeep διέδωσε την τετρακίνητη στο ευρύ κοινό εξελίσσοντας ταυτόχρονα την κεντρική ιδέα προς την κατεύθυνση της καθημερινής χρηστικότητας με την προσθήκη και δικίνητων εκδόσεων στην γκάμα της.

Σε αυτό το πλαίσιο το νέο Compass αποτελεί το πιο προηγμένο μοντέλο που έχει παρουσιάσει η μάρκα στην Ευρώπη, εκφράζοντας 100% το ξεχωριστό DNA της και αποτελώντας την πυξίδα για το μέλλον της .

Στιβαρό στην όψη, με καθαρές γραμμές και δυναμικό χαρακτήρα το πεντάθυρο αμάξωμα προσελκύει τα βλέμματα με τα νέα φωτιστικά σώματα τεχνολογίας Full-LED και την χαρακτηριστική μάσκα με τις 7 γρίλιες.

Το οπτικό αποτέλεσμα συνδυάζει την αυθεντική εικόνα της Jeep με τις τεχνολογικές της προτεραιότητες, μια τακτική που επαναλαμβάνεται με μεγαλύτερη ένταση και στο ανασχεδιασμένο εσωτερικό του Compass, στο οποίο η πολυτέλεια και η πρακτικότητα ορίζουν την έννοια του σύγχρονου, premium SUV.

Σε ένα πλήρως ψηφιακό περιβάλλον ο οδηγός μπορεί να παραμετροποιήσει στο έπακρο τον πίνακα οργάνων με οθόνη TFT 10,25, παράλληλα με το σύστημα πολυμέσων UConnect 5 που περιλαμβάνεται στον βασικό εξοπλισμό όλων των εκδόσεων και δίνει τη δυνατότητα για ασύρματη λειτουργία mirroring μέσω smartphone, φωνητικές εντολές, αλλά και συμβατότητα με δίκτυα 5G.

Το υψηλό τεχνολογικό υπόβαθρο του νέου Compass αποτυπώνεται επίσης στο πλήθος και τις καινοτομίες των προηγμένων συστημάτων υποβοήθησης της οδήγησης (ADAS), τα οποία καθιστούν αυτό το Jeep ικανό να προσφέρει δυνατότητα αυτόνομης οδήγησης Eπιπέδου 2, αυξάνοντας κατακόρυφα την προστιθέμενη αξία του.

.

Πλουραλισμός ουσίας

Καλύπτοντας διαφορετικά ζητούμενα ανάλογα με τον τρόπο ζωής και τις ανάγκες μετακίνησής μας, η Jeep εξοπλίζει το Compass με μια σειρά κινητήρων και συστημάτων μετάδοσης που σε συνδυασμό με διαφορετικά εξοπλιστικά επίπεδα το καθιστούν το μέτρο σύγκρισης στα premium C-SUV.

Στην βάση της γκάμας βρίσκεται ο νέος turbo κινητήρας βενζίνης 1.3 GSE, ισχύος 130 ίππων με μηχανικό κιβώτιο 6 ταχυτήτων ή 150 ίππων με  αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη επίσης 6 σχέσεων.

Ισχυρότερος κατά 10 ίππους σε σχέση με το παρελθόν και ιδανικός για εκείνους που καλύπτουν μεγάλες αποστάσεις είναι ο αναβαθμισμένος diesel κινητήρας 1.6 Multijet, που προσφέρει 320Nm ροπής μόλις στις 1.500 σ.α.λ., χαμηλότερες κατά 11% εκπομπές ρύπων και χαμηλότερη κατά 10% κατανάλωση καυσίμου.

Κοινό τόπο για όλες τις εκδόσεις του Compass με κινητήρες εσωτερικής καύσης αποτελεί η εξαίρεσή τους από οποιοδήποτε περιοριστικό μέτρο κυκλοφορίας (π.χ. δακτύλιος) αλλά και τα χαμηλά τέλη κυκλοφορίας (87-110 ευρώ), κάτι που επιβεβαιώνει στην πράξη το μειωμένο κόστος χρήσης και την φιλικότητά τους προς το περιβάλλον.

Ταυτόχρονα η Jeep διαμορφώνει μια νέα παγκόσμια αντίληψη για τα τετρακίνητα οχήματα που συνδυάζουν κορυφαία απόδοση και το χαμηλότερο περιβαλλοντικό αποτύπωμα με τις Plug-in υβριδικές εκδόσεις 4xe του Compass.

Με απόδοση από 190 έως 240 ίππους, δυνατότητα αμιγούς ηλεκτρικής κίνησης για 50 χλμ. και το αποτελεσματικότερο σύστημα τετρακίνησης στην ιστορία της μάρκας, το Compass 4xe προσφέρει ταυτόχρονα τα πλεονεκτήματα  ενός ηλεκτρικού οχήματος (οικονομία, αθόρυβη λειτουργία, μηδενικούς ρύπους) με την ελευθερία κίνησης και τις επιδόσεις ενός υβριδικού αυτοκινήτου.

Επιπρόσθετα όλες οι Plug-in υβριδικές εκδόσεις 4xe εκλύουν λιγότερα από 50 γρ. / χλμ. CO2 και έχουν λιανική τιμή προ φόρων κάτω από 40.000 ευρώ, προσφέροντας τη μέγιστη απόδοση σε εντός και εκτός δρόμου διαδρομές, με μηδενικό φόρο για τους χρήστες εταιρικών οχημάτων.

.

Επιλογές για όλους

Πέρα από την συλλεκτική έκδοσή του με τα διακριτικά «80th Anniversary» που υπενθυμίζει την πορεία της Jeep στον χρόνο, το νέο Compass είναι διαθέσιμο σε ακόμη τέσσερις εκδόσεις (Longitude, Limited, S και Trailhawk) με κοινό παρονομαστή τα υψηλά επίπεδα άνεσης, ποιότητας και ασφάλειας αλλά διαφορετικό ύφος και προσανατολισμό στην πολυτέλεια, τον δυναμικό οδηγικό χαρακτήρα και τις απόλυτες εκτός δρόμου δυνατότητες.

Χωρίς όρια είναι και οι δυνατότητες απόκτησης του Compass καθώς το νέο χρηματοδοτικό πρόγραμμα Jeep Unlimited καθιστά εφικτή την αγορά οποιασδήποτε έκδοσης με ιδιαίτερα χαμηλή προκαταβολή και μηνιαία δόση η οποία, στο 1.3 Longitude των 130 ίππων για παράδειγμα, προσδιορίζεται σε μόλις 288 ευρώ.

Τα χαρακτηριστικά του προγράμματος Unlimited συνδυάζονται επίσης με την παροχή εγγύησης 4 ετών αλλά και τετραετή δωρεάν οδική βοήθεια, τοποθετώντας -και με αυτό τον τρόπο- τον οδηγό του Compass στο επίκεντρο του κόσμου της Jeeρ. Ενός κόσμου γεμάτου προνόμια!

.