Προετοιμασία 25΄, Αναμονή 1 ώρα, Ψήσιμο 15’ 

ΥΛΙΚΑ (για 6 μερίδες)

1 κιλό φύλλο κανταΐφι

130 γρ. βούτυρο, λιωμένο

120 γρ. φύλλα baby ρόκα

Για την κρέμα ανθότυρου

1½ κιλό ανθότυρο

550 γρ. μανούρι

100 ml ελαιόλαδο

60 γρ. κρέμα γάλακτος

Ξύσμα από 1 ακέρωτο λεμόνι

Πιπέρι

Για τις φράουλες

700 γρ. φράουλες

70 γρ. βαλσαμικό

50 γρ. μέλι

10 φύλλα φρέσκου βασιλικού + λίγα ακόμα για γαρνίρισμα

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Μους: Χτυπάμε στο μούλτι ή στο μπλέντερ τα τυριά, το ελαιόλαδο και την κρέμα γάλακτος, μέχρι να γίνουν μους. Προσθέτουμε το ξύσμα και λίγο πιπέρι. Τη μεταφέρουμε σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής και προσαρμόζουμε στην άκρη της ένα κορνέ με μεγάλο στόμιο. Τη βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα.

Φράουλες: Ρίχνουμε όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ. Τις σκεπάζουμε με μεμβράνη και τις αφήνουμε να μαριναριστούν για περίπου 1 ώρα.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 150°-160°C. Ανοίγουμε το φύλλο κανταΐφι και το «ξαίνουμε» με τα δάχτυλά μας, ώστε να ξεχωρίσουν οι ίνες του. Σχηματίζουμε 12 δίσκους πάνω στη λαμαρίνα του φούρνου που έχουμε ντύσει με λαδόκολλα. Τους αλείφουμε, με ένα πινέλο, με το βούτυρο. Καλύπτουμε με μια λαδόκολλα και βάζουμε από πάνω ένα ταψάκι για να μείνει στη θέση της. Ψήνουμε για 13’-15’, μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς οι δίσκοι κανταϊφιού. Αφήνουμε να κρυώσουν.

Σουρώνουμε τις φράουλες. Βάζουμε σε ένα πιάτο έναν δίσκο κανταΐφι και, με το κορνέ, μια στρώση μους τυριών. Από πάνω ρίχνουμε μερικές φράουλες και σκεπάζουμε με έναν δίσκο. Βάζουμε ακόμη μία στρώση μους και γαρνίρουμε με μερικές φράουλες, μερικά φρέσκα φύλλα βασιλικού και τα φύλλα της baby ρόκας.