Σε δίκη παραπέμπονται ο πρώην πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, Χαράλαμπος Γκότσης, ο  εκ των υπευθύνων της Folli-Follie Τζώρτζης Κουτσολιούτσος και ο διευθυντής ασφαλείας της εταιρείας.

Η ποινική δίωξη ασκήθηκε εναντίον τους από τον εισαγγελέα πρωτοδικών Σπύρο Παππά , μετά τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης  με βάση τη μήνυση που είχαν καταθέσει μέτοχοι της εταιρείας.

Η κατηγορία είναι πλημμεληματικού χαρακτήρα και αφορά για τον πρώην πρόεδρο της Επιτροπής Κεφαλαιαγορά το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος, ενώ οι άλλοι δύο φέρονται ως ηθικοί αυτουργοί στην ίδια πράξη. Ο εισαγγελικός λειτουργός με κλητήριο θέσπισμα τους παραπέμπει  σε δίκη ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου της Αθήνας.

Αξίζει πάντως, να σημειωθεί ότι από την επίδοση του κλητηρίου θεσπίσματος οι κατηγορούμενοι έχουν 15 ημέρες για να προσφύγουν στην Εισαγγελία Εφετών.

Η δικογραφία αποτελεί μέρος αυτής που αρχειοθετήθηκε το περασμένο φθινόπωρο. Ωστόσο, τον περασμένο Δεκέμβριο, μετά την αποκάλυψη των email που αντάλλασσαν  ο Τζώρτζης Κουτσολιούτσος με τον  τότε υπεύθυνο ασφάλειας της εταιρείας,   o εισαγγελέας την  ανέσυρε από  το αρχείο και μετά τις εξηγήσεις που έδωσαν, έκρινε ότι προκύπτουν αποχρώσες ενδείξεις για παράβαση καθήκοντος του πρώην προέδρου της ελεγκτικής αρχής.

Φέρεται να κατέληξε στην κρίση ότι όταν αποκαλύφθηκε η έκθεση του Quintessential Capital Management (QCM), το Μάιο του 2018, ο τότε πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς όφειλε να αναστείλει, δίχως καθυστέρηση, τη διαπραγμάτευση της μετοχής της FFG προκειμένου να μη ζημιωθούν με χιλιάδες ευρώ οι μέτοχοι της εταιρείας.