Bagel με αβγοσαλάτα

Αν δυσκολευτείτε να βρείτε ψωμάκια bagel, μπορείτε να τα αντικαταστήσετε με φαρδύ κουλούρι Θεσσαλονίκης ή άλλο ψωμάκι της αρεσκείας σας.

Food styling: Καρολίνα Δωρίτη, φωτογραφία: Αναστασία Αδαμάκη

Προετοιμασία 10′, Ψήσιμο 3′

ΥΛΙΚΑ (για 2 σάντουιτς)

2 λευκά bagels με σουσάμι (ή φαρδύ κουλούρι Θεσ/κης)

Φρέσκα φύλλα άγριας ρόκας

Για την αβγοσαλάτα

4 αβγά βραστά

2 κ.σ. ψιλοκομμένη πράσινη πιπεριά

2 κ.σ. αγγουράκι κάππαρης τουρσί, κομμένο σε λεπτές φετούλες

1 κ.σ. κόκκινο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 κ.σ. ψιλοκομμένα φύλλα μαϊντανού

1 κ.σ. μαγιονέζα

1 κ.σ. μουστάρδα

1 κ. γλ. ξίδι

1 κ. σ. φύλλα φρέσκου δυόσμου, ψιλοκομμένα

1 κ. γλ. ψιλοκομμένη κόκκινη καυτερή πιπεριά

1 κ. γλ. σχοινόπρασο ψιλοκομμένο

Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Αβγοσαλάτα: Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τα αβγά. Τα βάζουμε σε ένα μπολ και τα προσθέτουμε με τα υπόλοιπα υλικά ανακατεύοντας καλά.

Συναρμολόγηση: Ανοίγουμε τα bagels στα δύο με τη βοήθεια ενός μαχαιριού. Τα ψήνουμε σε μια φρυγανιέρα ή τοστιέρα ώστε να φρυγανιστεί ελαφρά η εσωτερική πλευρά (όχι αυτή με το σουσάμι). Απλώνουμε στη βάση αβγοσαλάτα και από πάνω τοποθετούμε φύλλα ρόκας. Κλείνουμε το σάντουιτς και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία για το δεύτερο σάντουιτς.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γευσιγνώστης
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk