Αγκινάρες φρικασέ

«Παντρεύουμε» την αγκινάρα με καυκαλήθρες, άνηθο, μάραθο, μυρώνια και εστραγκόν.

Food styling Μάκης Γεωργιάδης, Φωτογραφία Ακης Ορφανίδης

Προετοιμασία 45’ (αν χρησιμοποιήσουμε φρέσκες αγκινάρες), 20’ (αν χρησιμοποιήσουμε κατεψυγμένες) Μαγείρεμα 30’

ΥΛΙΚΑ (για 4-5 μερίδες)

70 ml ελαιόλαδο

1 μάτσο φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα

1 σκελίδα σκόρδου, στη μέση

1 κιλό σπανάκι, καθαρισμένο και ψιλοκομμένο

150 ml λευκό κρασί

2 λίτρα σπιτικό ζωμό κότας (ή από βιολογικό κύβο)

1 κιλό αγκινάρες φρέσκες, καθαρισμένες, ή κατεψυγμένες, κομμένες στα 4

1 μάτσο καυκαλήθρες, ψιλοκομμένες

1 μάτσο μυρώνια, ψιλοκομμένα

1 κ.γ. εστραγκόν, ψιλοκομμένο

1 κ.σ. άνηθο, ψιλοκομμένο

1 κ.σ. μάραθο, ψιλοκομμένο

1 ακέρωτο λεμόνι, το ξύσμα

Αλάτι, πιπέρι

Για το δέσιμο

2 κ.σ. γιαούρτι

2 κρόκους αβγού

2 λεμόνια, τον χυμό

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε με ελαιόλαδο τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το σκόρδο, το σπανάκι και τις αγκινάρες και σβήνουμε με το λευκό κρασί. Προσθέτουμε τον ζωμό, αλατοπίπερο και σιγοβράζουμε για 25-30 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτουμε όλα τα ψιλοκομμένα μυρωδικά (καυκαλήθρες, μυρώνια, άνηθο, μάραθο, εστραγκόν) και ξύσμα λεμονιού και μαγειρεύουμε για ακόμα 5 λεπτά.

Σε ένα μπολ χτυπάμε τους κρόκους με τον χυμό λεμονιού και το γιαούρτι, προσθέτουμε λίγο από το ζεστό ζουμί της κατσαρόλας, ανακατεύοντας συνεχώς για να μην κόψει το αβγό (όπως κάνουμε το αβγολέμονο) και τέλος το ξαναρίχνουμε στην κατσαρόλα ανακατεύοντας εκτός φωτιάς.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γευσιγνώστης
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk