Μαϊντανοσαλάτα

H παρασκευή της – εύκολη και γρήγορη- θυμίζει την ταραμοσαλάτα.

Φωτογραφία: purplesheep.gr

Προετοιμασία 5΄

ΥΛΙΚΑ (για περίπου 300 γρ.)

1 φραντζολάκι ψωμί μπαγιάτικο (απλού τύπου, χωρίς την κόρα)

1 ματσάκι μαϊντανός (μόνο τα φύλλα)

5 σκελίδες σκόρδο

100 ml ελαιόλαδο

Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

2-3 κουτ. σούπας ξίδι (ανάλογα με την οξύτητα)

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Μουλιάζουμε το ψωμί σε νερό. Χτυπάμε στο μπλέντερ ή στο μούλτι τον μαϊντανό, το σκόρδο και το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και το ψωμί (στραγγίζουμε για να φύγει το νερό) και ξαναχτυπάμε. Τέλος, ξίδι και όσο ελαιόλαδο χρειαστεί ώστε να μας ικανοποιεί η υφή (για πιο κρεμώδη υφή, συμπληρώνουμε ελαιόλαδο).

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γευσιγνώστης
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk