Προετοιμασία 5΄

ΥΛΙΚΑ (για περίπου 300 γρ.)

1 φραντζολάκι ψωμί μπαγιάτικο (απλού τύπου, χωρίς την κόρα)

1 ματσάκι μαϊντανός (μόνο τα φύλλα)

5 σκελίδες σκόρδο

100 ml ελαιόλαδο

Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

2-3 κουτ. σούπας ξίδι (ανάλογα με την οξύτητα)

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Μουλιάζουμε το ψωμί σε νερό. Χτυπάμε στο μπλέντερ ή στο μούλτι τον μαϊντανό, το σκόρδο και το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και το ψωμί (στραγγίζουμε για να φύγει το νερό) και ξαναχτυπάμε. Τέλος, ξίδι και όσο ελαιόλαδο χρειαστεί ώστε να μας ικανοποιεί η υφή (για πιο κρεμώδη υφή, συμπληρώνουμε ελαιόλαδο).