Η δύναμη της κακοκαιρίας ήταν τέτοια που η οικοδέσποινα του mansion στην περιοχή του Διονύσου αναγκάστηκε να βγει στους κήπους και αργότερα στο μπροστινό δρομάκι, με σκοπό να βοηθήσει στις ολονύχτιες προσπάθειές του το υπηρετικό προσωπικό. Ρούφηξε μια γουλιά από κόκκινο κρασί, το οποίο συνόδευε με πατατάκια από το περίπτερο και όχι με κάποιο πανάκριβο χαβιάρι ή πατέ. (Κάτι που αποτελεί άλλωστε καθημερινή της συνήθεια, τις βραδινές κυρίως ώρες).

Η φοβερή και τρομερή «Μήδεια» έδειξε με τον χειρότερο τρόπο στις εύπορες οικογένειες των βορείων προαστίων ότι μπροστά στα άγρια καιρικά φαινόμενα όλοι είναι ίδιοι. Οι προμήθειες στη βίλα καταστράφηκαν από τις διακοπές ρεύματος και η snob, κακομαθημένη οικοδέσποινα αναγκάστηκε, για να χορτάσει την πείνα της, να προμηθεύεται τσιπς, σαντουιτσάκια και σοκολάτες από το περίπτερο. Quell decadence!

Από το «The Costes» στους ήρωες του Ουγκό…

Δη

Τα πεσμένα δέντρα στον κήπο της κατοικίας, ο οποίος αποτελούσε μια εξαιρετική αντιγραφή αυτού των Βερσαλλιών (αντίθετα το πάτιο «έφερε» σε αυτό του always trendy ξενοδοχείου «The Costes» στο κέντρο της Πόλης του Φωτός), δημιουργούσε ένα μάλλον καταθλιπτικό τοπίο. Η πολύχρωμη, κιτς σακούλα με τα πατατάκια έκανε ενοχλητικό θόρυβο έτσι όπως έβαζε το χέρι της στο εσωτερικό της. Η πείνα της όμως ήταν μεγάλη. Η αλήθεια είναι ότι δεν πίστευε ότι θα μπορούσε να ζήσει μια τέτοια κατάσταση. Ερημη, μόνη, αποκλεισμένη από φίλους και συγγενείς, να κάθεται δακρυσμένη δίπλα στο τζάκι.

Μια Σταχτοπούτα νέας κοπής με… ξηλωμένη στολή του σκι by Chloe & Fusalp. Η Θέκλα κυκλοφορεί πλέον μόνο με ρούχα που έχουν να κάνουν με το λατρεμένο της σπορ, ενώ τα μαύρα, υπέρκομψα πέδιλα με τα οποία συνήθιζε να κατακτά και τις πλέον επικίνδυνες «slopes» και την υπογραφή Dior είναι σε ετοιμότητα. Πέδιλα του εμβληματικού γαλλικού οίκου από χειροποίητο ξύλο και μέταλλο αξίας 7.500 ευρώ, παρακαλώ, «ταλαιπωρούνται» σε καθημερινό πλέον επίπεδο μέσα σε λασπωμένα δρομάκια, με επιφανείς κατοίκους να βρίσκονται σε κατάσταση – δικαίως – υστερικής κρίσης.

Τα πέδιλα του οίκου Dior «πέφτουν» ξαφνικά μπροστά στο τζάκι. Κάποιες δυνατές φωνές την αναγκάζουν να βγει στο μπαλκόνι της έπαυλης. Οι ιδιοκτήτες της διπλανής κατοικίας έχουν στήσει… αερογέφυρα για τη μεταφορά καρβελιών ψωμιού! Η κατάσταση θυμίζει τον αγώνα του λαοφιλούς ήρωα Γιάννη Αγιάννη στους «Αθλιους» του Βικτόρ Ουγκό…