Τα mules της Prada στο χρώμα της τσιχλόφουσκας έφυγαν ξαφνικά από τα πόδια της. Η Εσθήρ στάθηκε τρομοκρατημένη στη μέση του δρόμου. Κοίταξε γύρω της. Κανένας από τους νεαρούς, γεροδεμένους bodyguards οι οποίοι στέκονταν αγέρωχοι, σχεδόν βλοσυροί, έξω από το εντυπωσιακό mansion του φιλικού της ζευγαριού το προηγούμενο βράδυ δεν ήταν εκεί για να τη βοηθήσει.

Προσπάθησε να «συμμαζέψει» τα ροζ, μυτερά, μεταξένια παπούτσια, υπέρκομψο δημιούργημα της ανοιξιάτικης συλλογής του εμβληματικού ιταλικού οίκου. Στα αφτιά της έφθαναν σαν μια «γλυκιά μελωδία» οι συμβουλές της Miucia Prada.

Η μεγάλη κυρία της ιταλικής μόδας με την απαλή, μελωδική φωνή τη συμβούλευε πάντα γύρω από τις στυλιστικές της επιλογές. Η σινιόρα Prada και η μητέρα της Εσθήρ διατηρούσαν στενή φιλία από τα εφηβικά τους ακόμα χρόνια. Η Εσθήρ ακολουθούσε σχεδόν πάντα τις συμβουλές της δαιμόνιας Miucia.

Αυτή τη φορά όμως έκανε το λάθος να παραβλέψει κάτι πολύ σημαντικό που η ιδιοκτήτρια του luxurious brand τής είχε επισημάνει. Τι ήταν αυτό; Μα ότι τα mules ακόμα και τις παγωμένες ημέρες και νύχτες του χειμώνα δεν φοριούνται με καλσόν.

Η παιδική μου φίλη, ακούραστο style icon, επέλεξε να κάνει «επίδειξη» των καινούργιων, πραγματικά φαντασμαγορικών mules σε έντονο ροζ μέσα στο μεσημέρι. Η λεπτεπίλεπτη γυναίκα με τα χρυσαφένια, μακριά, τύπου Ραπουνζέλ μαλλιά ανηφόριζε στα στενά δρομάκια της Πολιτείας (με εκπληκτική θέα από πολύ ψηλά στην Αττική) με τα ολοκαίνουργια, ανοιξιάτικα mules του ιταλικού οίκου. Τα είχε συνδυάσει με τζιν και χειροποίητο, χοντρό πουλόβερ.

Φόρεσε και πάλι τα «φευγάτα» παπουτσάκια της, που έμοιαζαν με αυτά της Σταχτοπούτας. Σήκωσε το κεφάλι της και κοίταξε προς τη θεαματική βίλα. Εκεί όπου το προηγούμενο βράδυ είχε πραγματοποιηθεί ένα ακόμα «κρυφό» (λόγω των αυστηρών μέτρων για την Covid-19) private dinner…