Σαλάτα φαγόπυρο με γαρίδες και σος μουστάρδας με μέλι

Μια νοστιμότατη σαλάτα με γλύκα από τις σταφίδες και την σος- μπορείτε να την απολαύσετε και ως ελαφρύ γεύμα.

Φωτογραφία:purplesheep.gr

Προετοιμασία 35΄ Αναμονή 30΄ Μαγείρεμα περίπου 10΄

ΥΛΙΚΑ (για 4 μερίδες)

100 γρ. φαγόπυρο

15 γρ. μαύρες σταφίδες

15 γρ. ξανθές σταφίδες

Χυμό από 1 μοσχολέμονο (ή λάιμ ή λεμόνι)

10 γαρίδες

1 λίτρο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

 Για τη σος μουστάρδας με μέλι

1 κουτ. σούπας μουστάρδα ντιζόν

1 κουτ. σούπας μέλι θυμαρίσιο

2 κουτ. σούπας λάδι (από τις γαρίδες)

1 κουτ. σούπας χυμό μοσχολέμονου (ή λάιμ ή λεμονιού)

Ξύσμα από ½ ακέρωτο μοσχολέμονο (ή λάιμ ή λεμόνι)

Για το σερβίρισμα

40 γρ. φρέσκο κρεμμυδάκι (μόνο το λευκό μέρος) ψιλοκομμένο

4 ντοματίνια ψιλοκομμένα

30 φυλλαράκια μαϊντανού ή κόλιανδρου

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Ετοιμάζουμε το φαγόπυρο σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία του. Παράλληλα, μουλιάζουμε τις σταφίδες για ½ ώρα σε νερό με τον χυμό μοσχολέμονου (ή λάιμ ή λεμονιού).

Καθαρίζουμε καλά τις γαρίδες. Σε μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο ώστε να φτάσει στους 65°C, δηλαδή ώσπου να μην καίγεται το χέρι μας ή να μην καπνίσει το λάδι, και σβήνουμε τη φωτιά. Ρίχνουμε τις γαρίδες στο ζεστό λάδι, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και τις αφήνουμε 5 λεπτά να ποσαριστούν. Αφαιρούμε τις γαρίδες με μια τρυπητή κουτάλα και κρατάμε 2 κουτ. σούπας από το λάδι για να το χρησιμοποιήσουμε στη σος.

Για να φτιάξουμε τη σος ανακατεύουμε μαζί όλα τα υλικά. Σερβίρουμε ως εξής: Αναμειγνύουμε σε ένα βαθύ σκεύος το φαγόπυρο, τις μουλιασμένες σταφίδες, σουρωμένες, τις γαρίδες, τη σος, το κρεμμυδάκι και τα ντοματίνια, τον μαϊντανό ή τον κόλιανδρο και ανακατεύουμε καλά.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γευσιγνώστης
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk