Από την εποχή που έβγαζε 67,40 δολάρια την εβδομάδα, μέχρι τη συσσώρευση μιας περιουσίας που ανέρχεται σε 6,9 δισεκατομμύρια δολάρια και τη δημιουργία μιας αμύθητης αξίας συλλογής έργων τέχνης, ο Ιλάι Μπρόουντ και η σύζυγός του Ιντιθ έχουν διανύσει μια τεράστια διαδρομή.

Και δεν σταματούν εκεί. Ενδεικτικά, το γηραιό ζευγάρι έχει μεταξύ άλλων διαθέσει περισσότερα από 2 δισ. δολάρια μέσα από τα ιδρύματά του, με αποτέλεσμα ο Μπρόουντ να γίνει και ο Νο 1 φιλάνθρωπος του Λος Αντζελες.

Στον τομέα του πολιτισμού τουλάχιστον είναι ο απόλυτος άρχων. Μεγάλος δωρητής σε μουσεία και κινητήρια δύναμη των διοικητικών συμβουλίων του MOCA και του LACMA, έβαλε την πόλη στον παγκόσμιο χάρτη της μοντέρνας τέχνης. Απόδειξη και η λειτουργία, από το 2015, του Μουσείου Broad στην Grand Avenue της Πόλης των Αγγέλων.

Στο BHMAgazino που κυκλοφορεί μαζί με το «Βήμα της Κυριακής» η Μαριλένα Αστραπέλλου καταγράφει το success story του λογιστή από το Ντιτρόιτ που διαθέτει σήμερα μια κιβωτό με 2.000 έργα σύγχρονης τέχνης. Ενός ανθρώπου που γνωρίζει ότι εκείνοι που μένουν στην Ιστορία δεν είναι οι επιχειρηματίες, οι τραπεζίτες ή οι δικηγόροι, αλλά όσοι αφήνουν το στίγμα τους τον πολιτισμό.

Διαβάστε περισσότερα στο BHMAgazino που κυκλοφορεί εκτάκτως το Σάββατο με το «Βήμα της Κυριακής»