Για τον αδικοχαμένο ομογενή Γιώργο Ζαπάντη μίλησε ο πρώην συμμαθητής του, Χαράλαμπος Παγιαζίτης, σημειώνοντας ότι ήταν ένας ιδιαίτερος άνθρωπος.

Όπως σημείωσε ο κ. Παγιαζίτης, ο Ζαπάντης ήταν ένας άνθρωπος με χιούμορ, που έκανε όλη την παρέα του να γελά και να είναι χαρούμενη, ενώ σημείωσε ότι δεν είχε αντιληφθεί αν είχε ψυχολογικά προβλήματα -όπως αναφέρθηκε στα αμερικανικά ΜΜΕ.

«Ξέρω σίγουρα ότι ο Γιώργος δεν ήταν ο άνθρωπος που θα αντιδρούσε στην αστυνομία, να χτυπήσει κανέναν αστυνομικό. Νομίζω ότι φοβόταν εκείνη τη στιγμή, ότι δεν καταλάβαινε τι γινόταν» σημείωσε ο φίλος του θύματος.

Παράλληλα, σημείωσε ότι κανείς δεν γνώριζε αν είχε άλλα προβλήματα υγείας, ενώ τόνισε ότι αναφέρεται πως ήταν διπολικός, όμως «όταν του μίλαγες ήταν εκεί σαν καλός φίλος και καλός άνθρωπος».

Τέλος, ο Χαράλαμπος Παγιαζίτης αναφέρθηκε στα συνεχή κρούσματα αστυνομικής βίας, υπογραμμίζοντας ότι αυτό το φαινόμενο είναι κάτι που αφορά όλους τους ανθρώπους που ζουν στις ΗΠΑ και όχι μόνο κάποιες συγκεκριμένες ομάδες πολιτών.