Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA μίλησε η μητέρα του 29χρονου Γιώργου Ζαπάντη, που έπεσε θύμα αστυνομικής βίας στο Κουίνς της Νέας Υόρκης.

Ο νεαρός έπεσε στην αυλή του σπιτιού του μετά από χτυπήματα με τέιζερ τρεις φορές από τους αστυνομικούς. Έπαθε καρδιακή προσβολή και άφησε την τελευταία του πνοή μέσα στο ασθενοφόρο, που τον μετέφερε εσπευσμένα στο νοσοκομείο.

Όλα ξεκίνησαν όταν ένας γείτονας του Γιώργου Ζαπάντη κάλεσε την αστυνομία καταγγέλλοντας ότι ο 29χρονος οπλοφορεί.

«Με πήρε τηλέφωνο το παιδί μου. Ήταν ανοιχτό το φως πίσω στην αυλή. Επειδή ο γιος μου φοβόταν ήθελε να το έχει ανοιχτό. Του είπε ο άνθρωπος από πάνω να σβήσει το φως και είπε το παιδί μου ότι το θέλει ανοιχτό», είπε η κ. Αθανασία Ζαπάντη.

«Περνούσε ένας άνθρωπος απέξω και ο γιος μου είχε ένα σπαθί στο χέρι. Ένα σπαθί σαν αυτό που έχουν οι Κινέζοι στα μαγαζιά τους. Τηλεφώνησε αυτός ο περαστικός στην αστυνομία ότι είναι τουφέκι. Οι αστυνομικοί μίλησαν στους ανθρώπους από πάνω και είπαν ότι είχε μόνο ένα σπαθί. Οι αστυνομικοί χτύπησαν την πόρτα και άνοιξαν και του είπαν να το πετάξει κάτω. Ο γιος μου ήταν εύσωμος άνθρωπος και ίσως φοβήθηκαν. Τον έβγαλαν έξω», συνέχισε την περιγραφή της φανερά ταραγμένη.

«Τρεις φορές τον χτύπησαν με τέιζερ. Φώναζε το παιδί μου ότι δεν μπορεί να αναπνεύσει. Δεν αντιστάθηκε, είχε τα χέρια του πίσω. Δεν έπρεπε να μου φάνε τον λεβέντη μου, το παιδί μου», κατέληξε συντετριμμένη.