Απεβίωσε σε ηλικία 87 ετών ο συγγραφέας, βιβλιοθηκονόμος, βιβλιογράφος και μεταφραστής Κυριάκος Ντελόπουλος.

Γεννημένος στην Κέρκυρα το 1933, σπούδασε Αγγλική Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και Βιβλιοθηκονομία στις ΗΠΑ. Από το 1952 ως το 1985 εργάστηκε στη Βιβλιοθήκη του Κολεγίου Αθηνών.

Ηταν ιδρυτικό μέλος και πρώτος γραμματέας της Ένωσης Ελλήνων Βιβλιοθηκαρίων. Από το 1968 ασχολήθηκε με τη βιβλιογραφία, ενώ ασχολήθηκε ιδιαίτερα με την παιδική λογοτεχνία, και ειδικότερα με τη μελέτη της παιδικής λογοτεχνίας του 19ου αιώνα, και με την έρευνα των φιλολογικών ψευδωνύμων.

Βραβεύτηκε από την Ακαδημία Αθηνών το 1995 για το έργο του «Παιδικά και νεανικά βιβλία του 19ου αιώνα» και το 2006 για το έργο του «Νεοελληνικά φιλολογικά ψευδώνυμα», ενώ το 1998 τιμήθηκε με την ανώτατη διάκριση του Διεθνούς Rotary, το Paul Harris Fellow.

Ιδρυτικό μέλος της Εταιρείας Συγγραφέων, μέλος της Ένωσης Ελλήνων Βιβλιοθηκαρίων, της Αρχαιολογικής Εταιρείας, του Ομίλου Μελέτης Ελληνικού Διαφωτισμού, του Κύκλου Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου και άλλων επιστημονικών σωματείων και εταιρειών, ήταν επίσης τακτικός συνεργάτης της εφημερίδας «Καθημερινή», εργάστηκε ως σύμβουλος, επιμελητής εκδόσεων και μεταφραστής, και δίδαξε βιβλιολογία στο τμήμα ενηλίκων του Κολλεγίου Αθηνών.

Η κηδεία του θα γίνει την Τρίτη 26 Μαΐου στις 11.00 π.μ. από το Α΄ Νεκροταφείο Αθηνών.