Νιόκι με σάλτσα αγκινάρας

Μια ευφάνταστη σάλτσα που παντρεύει την αγκινάρα με την ντομάτα, τον μαϊντανό με τον βασιλικό και το πιπέρι καγιέν με τις μαύρες ελιές.

Food styling: Μάκης Γεωργιάδης, φωτογραφία: Ακης Ορφανίδης

Προετοιμασία 10’ Μαγείρεμα 30’

Υλικά (για 4 μερίδες)

1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1 σκελίδα σκόρδο

400 γρ. ντομάτα κονκασέ

1 βαζάκι (180 γρ.) καρδιές αγκινάρας, μαριναρισμένες (εναλλακτικά χρησιμοποιούμε κονσέρβα)

40 γρ. ελιές μαύρες, χωρίς κουκούτσι, κομμένες σε φέτες

5 φύλλα βασιλικού, ψιλοκομμένα

5 κλωνάρια μαϊντανού, ψιλοκομμένα

1/2 κ.γ. πιπέρι καγέν

Αλάτι

500 γρ. νιόκι

Τριμμένο τυρί της αρεσκείας μας για το σερβίρισμα

Διαδικασία

Σε μια μικρή κατσαρόλα, τσιγαρίζουμε σε μέτρια φωτιά το κρεμμύδι μέχρι να πάρει χρώμα (για 7 λεπτά περίπου). Προσθέτουμε το σκόρδο και μαγειρεύουμε άλλα 2 λεπτά. Βάζουμε την ντομάτα και τα υγρά από το βάζο της αγκινάρας και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 7 λεπτά. Προσθέτουμε τις ελιές και τις αγκινάρες. Φέρνουμε σε βρασμό και αποσύρουμε από τη φωτιά. Βάζουμε το καγέν, το αλάτι, τον βασιλικό και τον μαϊντανό και δοκιμάζουμε τη γεύση.

Σε μέτρια κατσαρόλα βράζουμε 1 λίτρο αλατισμένο νερό. Ρίχνουμε τα νιόκι και τα βράζουμε περίπου 5 λεπτά. Είναι έτοιμα όταν επιπλέουν στην επιφάνεια.

Τα σουρώνουμε και τα ανακατεύουμε στη σάλτσα με τις αγκινάρες και τις ελιές.

Σερβίρουμε με όσο τυρί θέλουμε.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γευσιγνώστης
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Parties, μόνο parties Η νεαρή, ωραιότατη Κάια Γκέρμπερ, η 18χρονη super model κόρη της Σίντι Κρόφορντ, η οποία λατρεύει την ελληνική μουσική... ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk