Google Button Κάντε TO BHMA προτιμώμενη πηγή

Οριοθετημένη είναι πλέον η φωτιά που εκδηλώθηκε σε δασική έκταση στα Σελίνια Σαλαμίνας το μεσημέρι της Κυριακής (19/07), σημάνοντας συναγερμό στην Πυροσβεστική.

Υπενθυμίζεται ότι για την κατάσβεση της φωτιάς που έκαιγε δίπλα σε κατοικίες κινητοποιήθηκε τεράστια δύναμη της Πυροσβεστικής με 100 πυροσβέστες, 3 ομάδες πεζοπόρων της 1ης ΕΜΟΔΕ, 27 οχήματα, οκτώ αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο, ενώ συνδρομή παρείχαν υδροφόρες ΟΤΑ.

Αρτοποιός: «H πυρκαγιά ήταν πολύ κοντά σε σπίτια, οριακά μέσα»

Σε δηλώσεις που προχώρησε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος τύπου της πυροσβεστικής κ. Αρτοποιός, ανέφερε πως: «στις 12.32 η πυρκαγιά ήταν πολύ κοντά σε σπίτια, οριακά μέσα, γι’ αυτό εκδόθηκε μήνυμα για απομάκρυνση».

«Ήταν μια πολύ δύσκολη πυρκαγιά, δεν έχει κινδυνεύσει κάποιος άνθρωπος» πρόσθεσε, μεταξύ άλλων μιλώντας στην ΕΡΤ.

Ήχησε το 112 για εκκένωση

Το 112 ήχησε δύο φορές, με το δεύτερο μήνυμα να καλεί τους κατοίκους να απομακρυνθούν προς την παραλία Σεληνίων.

«Δασική πυρκαγιά στην περιοχή Α και Β Πανόραμα Σεληνίων Σαλαμίνας της Περιφέρειας Αττικής. Αν βρίσκεστε στην περιοχή απομακρυνθείτε προς παραλία Σεληνίων. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών» αναφέρεται στο δεύτερο μήνυμα.

Το πρώτο μήνυμα που εστάλη για ετοιμότητα ανέφερε: «Πυρκαγιά στην περιοχή Σελίνια Σαλαμίνας της Περιφέρειας Αττικής. Παραμείνετε σε ετοιμότητα και ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».