Πριν από τα Χριστούγεννα 200.000 νοικοκυριά των πλέον ευάλωτων στρωμάτων της κοινωνίας θα λάβουν κοινωνικό μέρισμα από 500 έως και 1.000 ευρώ

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για μεγαλύτερο κοινωνικό μέρισμα χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες, παραπέμποντας στο οικονομικό επιτελείο.

Επαναλαμβάνοντας εισαγωγικά όσα έχει πει επί του θέματος ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ότι δηλαδή ως το τέλος της εβδομάδας το οικονομικό επιτελείο θα οριστικοποιήσει την εισήγησή του, ο κ. Πέτσας σημείωσε μιλώντας στον ΑΝΤ1  ότι όσο περνούν οι μέρες, μπορεί να αυξάνονται και τα περιθώρια.

Μακάρι το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης να έχει το περιθώριο για μια καλύτερη εισήγηση, ευχήθηκε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης, με την ταυτόχρονη υπόμνηση ότι η κυβέρνηση δεν έχει πει πόσα χρήματα θα διαθέσει, αντιθέτως έχει γνωστοποιήσει πόσοι περίπου, θα είναι οι δικαιούχοι του μερίσματος.

Το κοινωνικό μέρισμα

Υπενθυμίζεται πως προ ημερών ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε τη διανομή πριν από τα Χριστούγεννα έκτακτης οικονομικής ενίσχυσηςσε 200.000 νοικοκυριά των πιο αδύναμων Ελλήνων.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός οι δικαιούχοι είναι:

– Οι μακροχρόνιοι άνεργοι
– Οι πολύτεκνες οικογένειες
– Οι οικογένειες με εξαρτώμενα τέκνα ΑΜΕΑ.

«Με κατεύθυνση προς εκείνους τους συμπολίτες μας που έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη. Τους πιο αδύναμους, από τους μακροχρόνια άνεργους, τις πολύτεκνες οικογένειες και μια κατηγορία για την οποία νοιάζομαι ιδιαίτερα, τις οικογένειες με εξαρτώμενα τέκνα ΑΜΕΑ», είπε χαρακτηριστικά.

Το τι τελικά θα ισχύσει θα εξαρτηθεί από το ύψος του διαθέσιμου δημοσιονομικού χώρου.

Πώς θα πάρουν τα χρήματα

Τα νοικοκυριά που δικαιούνται το φετινό κοινωνικό μέρισμα ενδεχομένως να μη χρειαστεί να υποβάλουν αίτηση σε ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα, όπως γινόταν τα τελευταία χρόνια προκειμένου να εισπράξουν το ποσό που δικαιούνται.

Στο οικονομικό επιτελείο υπάρχουν σκέψεις τα χρήματα να πιστωθούν απευθείας στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων οι οποίοι θα εντοπιστούν ύστερα από ηλεκτρονικές διασταυρώσεις που θα «τρέξουν» οι αρμόδιες υπηρεσίες στα στοιχεία των φορολογικών δηλώσεων που υποβλήθηκαν φέτος.