Με ένα σχόλιο του στενού του συνεργάτη, Γιώργου Ελενόπουλου, απαντά ο Γιώργος Παπανδρέου στην κριτική που δέχεται για το ότι πρώην συνεργάτες του συμμετέχουν στην επιτροπή ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και για το ότι δεν έχει προβεί σε κάποια κίνηση απόστασης από τις επιλογές αυτές.

Στο σχόλιο του ο κ. Ελενόπουλος  αναφέρει ότι «δεν υπάρχουν υπόγειες διαδρομές που να τον συνδέουν με κινήσεις και επιλογές προσώπων στην πολιτική και κομματική ζωή του τόπου. Ο καθένας αναλαμβάνει τις ευθύνες του και κάνει τις προσωπικές πολιτικές του επιλογές. Και αυτό, όσον αφορά τον Γιώργο Α. Παπανδρέου και τους ανθρώπους που συνεργάστηκε, είναι μια αρχή που ισχύει και γίνεται πράξη διαχρονικά.

Το σχόλιο του κ. Ελενόπουλου έχει ως εξής:

«Με τα όσα γράφηκαν και ειπώθηκαν μετά τη συνέντευξη του Πρώην Πρωθυπουργού, Γιώργου Α. Παπανδρέου, στην εφημερίδα REAL, καλό είναι να επισημανθούν τα εξής:

Ο Γιώργος Α. Παπανδρέου, είναι περισσότερο από προφανές ότι ξεκαθάρισε για ακόμη μια φορά τις απόψεις του για μια σειρά από θέματα. Δεν υπάρχει το παραμικρό που να σκιάζει οτιδήποτε.

Ξέρει καλύτερα από κάθε άλλον να υπερασπίζεται τα συμφέροντα της χώρας, πόσο μάλλον της Παράταξης και το έχει αποδείξει. Δεν λιποτακτεί, δεν κρύβεται, στα δύσκολα. Άλλοι πάλι, απλώς οφελήθηκαν από την Παράταξη.

Δεν υπάρχουν υπόγειες διαδρομές που να τον συνδέουν με κινήσεις και επιλογές προσώπων στην πολιτική και κομματική ζωή του τόπου. Ο καθένας αναλαμβάνει τις ευθύνες του και κάνει τις προσωπικές πολιτικές του επιλογές. Και αυτό, όσον αφορά τον Γιώργο Α. Παπανδρέου και τους ανθρώπους που συνεργάστηκε, είναι μια αρχή που ισχύει και γίνεται πράξη διαχρονικά

Όλα αυτά, ό,τι και αν γράφεται, ό,τι αν αν λέγεται, είναι γνωστά και σε εκείνους που προσποιούνται πως τα αγνοούν.

Ίσως τους χαλούν τα σενάρια που θέλουν να προωθήσουν ή εκκινούν από άλλες σκοπιμότητες, αλλά αυτό είναι δικό τους θέμα.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, δεν θα μένουν αναπάντητα.

Με την Παράταξη και τους ανθρώπους που πρόσφεραν, κανείς δεν έχει το δικαίωμα να παίζει. Πολύ περισσότερο, όσοι μιλούν για το καλό της Παράταξης».